Zas tak vzacne to neni (i kdyz mince Augusta pres delku jeho vlady nepatri k nejbeznejsim), ale najit podobne mince ve sbirkovem stavu se rovna skoro zazraku (jde v podstate o drobaky, ktere vetsinou obihaly dost dlouho), tohle je porad vicemene nadprumerny stav🙂 Jinak naroky ruznych sberatelu jsou ruzne a osobne si myslim, ze je casto lepsi zajimava mince s puvodni patinou v horsim stavu, nez pekna ocividne repatinovana s pochybnym puvodem..
presne tak.
sam by som to lepsie nenapisal.
jacisin76@yahoo.com
Zdravím, dnes mi prišiel od H.D. Rauch denár Alexandra Severa, ktorý som vydražil v aukcii. Hodne potešil, naživo je ešte krajší než na fotke v katalógu. V tejto aukcii bolo vela pekným mincí škoda že som z 27 vyhral len jednu, ale aj tá potešila.
denár Severus Alexander
averz: IMPSEVALEXANDAVG
reverz: VIRTVSAVG
mincovňa Rím
RIC 221
Obrázky:
Pekny a koukam ze nakonec za celkem rozumnou cenu (i kdyz, s tim jak euro porad leti nahoru..🙂 ), take jsem chtel na nej dat limit, ale uz jsem toho mel vic, tak jsem ho vyskrtl z vyberu.
Jinak take jsem nemel buhvijakou uspesnost, 2 polozky z 25. A vzhledem k stoupajicim cenam minci a neustale se zhorsujici kupni sile koruny se obavam, ze to bude stale horsi.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.