Zaregistrován
26. 8. 2011
Možná to je prtous,ale je pěknej.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Jojo, na prtouse je velmi pekny!
Zaregistrován
4. 9. 2012
velmi pěkné a samosebou taky předchozí Maximinové jsou parádní.
Zpětně musím pochválit i pozdní antiku Richarda I. Myslím, že to jsou také pěkné mince a na začátek sbírání Říma naprosto ideální.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Musim se pochlubit a zaroven se zeptat znalejsich. Dostal jsem svoji prvni antiku. Uplne me uchvatila a chci se zeptat jestli jsem dobre urcil. Antonius Pius 138-161, razba z let 147-148. A chtel bych se zeptat jestli je mozne znat dalsi detaili jako mincovna?
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2010
Vidím to jako ražbu z let 147-8, mincovna Řím, ANTONINVS AVG PIVS P P TR P XI / COS IIII, RIC 162
Zaregistrován
11. 2. 2016
Super, diky. Jeste se zeptam podle ceho se urcuje ta mincovna?
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Jo a taky bych se zeptal jestli mi nekdo dokaze vysvetlit symboliku druhe strany, co je to za slecnu, co tam dela, jaky to ma vyznam atd... Jestli s tim teda nezatezuju a nekdo to zna.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
19. 6. 2012
Má se za to, že Antoninus Pius jinde mince nerazil. Až do, tuším, druhé poloviny třetího století se na mincích značky mincoven nevyskytují. To, že se některé mince razily i jinde se dovozuje podle odlišného stylu.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Pekny prvni kousek.
Na minci je Annona, bohyne urody, drzi klasy a za ni kotva. Takze bych rekl, ze to bude na oslavu zasobovani Rima (nejvice se dovazelo lodmi z Egypta, tak mozna to)?
Zaregistrován
11. 2. 2016
Pekny, diky vsem za komenty. Zajimave cteni. Ja jsem spis na ceske rodovky a tolarove obdoby ale zda se mi ze me asi antika dostala. Nemuzu se ji vynadivat.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.