Zaregistrován
6. 11. 2008
Tenzor: ano, je to "dobová" zkouška ražby razidla do slitku stíbra tl. cca 7mm...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
Hm, takze se mi to jen nezdalo, ze je moc silny.. spolu s odlisnostmi stylu portretu i opisu to ve mne opravdu moc velkou duveru nevzbuzuje.. ale mozna se pletu.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..zkouška? To je zajímavé. Kdysi se drahý kov i puncoval, takže jsem to považovala za punc, tedy záruku, že je to stříbro pravé, ale je fakt, že to by mělo nejspíš jiný tvar, než takto kulatý. Zajímavé...
..jinak zítra čekám dvě mnou zmiňované mincičky. Až dorazí, tak je sem dám. Jsou velmi běžné, tak snad i pravé :-))
Zaregistrován
12. 1. 2010
korunka: tak vypada to, ze dneska bych se k tomu nafoceni i dostal, ale jak rikam, jen mikroskop (kde neni moc dobra kvalita) nebo zrcadlovka (kde je min. ohnisko 45 cm, coz mluvi za vse). Kvalitni (relativne) fotky muzu poslat az v nedeli vecer. Tak dej vedet, jestli chces poslat aspon nejake s cenami hned nebo jestli pockas🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
Klidně pošli čím můžeš, jsem zvědavá, co máš 😉 Ty dvě mincičky, co jsem koupila, jsem koupila podle skenu, takže jsem docela zvědavá, jak budou vypadat ve skutečnosti.
Zaregistrován
12. 1. 2010
A jeste jedna vec - mas zajem jen o stribrne mince? Protoze jestli se ten Gallienus a Aurelianus aspon podobaji stribru, tak gratuluji🙂 (ryzost za Galliena 2-10%, za Aureliana pred reformou 2-3%, po reforme 4.5%, reseno "postribrenim", ktere se na vetsine minci nedochovalo).
Zaregistrován
28. 6. 2008
Galliena jsem viděla v billonové podobě, kde měl skoro vzhled stříbra. Váhala jsem mezi ním a téměř měděným antonianem, který se mi líbil více motivem- měl na reversu letícího Pegasa. Takže po dlouhém rozhodování vyhrál ten s Pegasem. Chci si sezbírat denáry a antoniany. Je jasné, že u těch pozdějších panovníků to bude nejspím měď.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ten Aurelianus, pokud jsem ho určila dobře, je zde ve třetí řadě. Dám sem pak větší fotku společně s těmi co čekám..
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/antika-1209x18
Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: u toho Galliena to mohlo být tím postříbřením...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pegas byl urcite dobra volba, to je cast "Gallienovy ZOO", kde je skupina minci s ruznymi zviraty a mytologickymi potvorami na reversu🙂
Tak dobre, denary a antoniniany, i kdyby nebyly stribrne🙂 Bohuzel nejakych levnych (treba za 150 Kc) antoninianu uz jsem se zbavil v poslednich mesicich. Ale neco se snad jeste najde.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.