Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#1831 - 18. 11. 2016, 12:55

Nazdar lidi. Gratulace k přírůstkům. Snad se dokopu k nafocení pár svých minciček, abych tu jen neokukoval.

harley777ma: Dotaz (omluva za malý off topic /musel jsem se blbec podívat do překladače, jak se to řekne česky :-)) - "mimo téma", nemám svůj den!). Na burzu v Trenčíně jsem se chystal už před skoro 20 lety, ale nikdy se tam nedostal. Mám totiž jednu zvláštní minci, jednou ji sem snad nafotím, kterou majitel získal v Trenčíně v roce 1951. Je možný, že je to ta stejná burza?, kdo je pořadatelem? Psal jsem i na Slovensko, SNS Trenčín, ale bez odpovědi.
Pokud to tu nechceš plevelit, můžeš na email diocles /šnek/ seznam /bodka/ cz. Pokud máte někdo jiný info budu rád. Díky.

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#1832 - 18. 11. 2016, 17:03
Nazdar lidi. Gratulace k přírůstkům. Snad se dokopu k nafocení pár svých minciček, abych tu jen neokukoval. harley777ma: Dotaz (omluva za malý off topic /musel jsem se blbec podívat do překladače, jak se to řekne česky :-)) - "mimo téma", nemám svůj den!). Na burzu v Trenčíně jsem se chystal už před skoro 20 lety, ale nikdy se tam nedostal. Mám totiž jednu zvláštní minci, jednou ji sem snad nafotím, kterou majitel získal v Trenčíně v roce 1951. Je možný, že je to ta stejná burza?, kdo je pořadatelem? Psal jsem i na Slovensko, SNS Trenčín, ale bez odpovědi. Pokud to tu nechceš plevelit, můžeš na email diocles /šnek/ seznam /bodka/ cz. Pokud máte někdo jiný info budu rád. Díky.

EXPO CENTER TRENČÍN - bývalé výstavisko TMM (Trenčín mesto módy)

harley777ma

Uživatel

Zaregistrován
10. 10. 2011

#1833 - 18. 11. 2016, 20:19

Jotapianus je to tak ako napisal Brett. Občas zajdem väčšinou nič moc ale posledne predávali dvaja Maďari nálezi z Maďarska a podla stavu viacerích by som povedal, že to boli mince kopané detektorom.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1834 - 25. 11. 2016, 18:28

... abyste neřekli, že sbírám jen samé šroty, tak sem dám i něco maličko hezčího, sice běžný, ale stav snad neurazí :-)

Constantius II., minc. Antioch

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1835 - 27. 11. 2016, 11:14

.. člověk by řekl, že to tu v zimě trošku ožije, protože budou všichni sedět v teple u počítače a ono nic. To tu svými průměrnými mincičkami asi moc neoživím.. :-(

• k těm výše- je zajímavé, že mince Caracalli se velmi často objevují krásně zachovalé v opravdu pěkných stavech. Já je snad šrotové ani neviděla .. (Možná právě díky tomu dokonce i já mám slušné :-)) :-)) ) Čím to je? Je to díky jeho poměrně dlouhé době ražby jeho denárů a ještě jejich vysoké ryzosti?

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#1836 - 27. 11. 2016, 13:45

Myslim, ze jich mel docela dost a asi v te dobe dbali i na jejich vizualni kvalitu. A samozrejme porad tam mel jeste dost stribra, takze se zachovavaji. Kdyz si vezmu treba Valeriana a Galliena na zacatku vlady, tak sice tam jeste jakstaks stribro meli, ale zase uz v tom mnozstvi je horsi sehnat kus fakt krasny z obou stran. Vetsinou he hezky jen portret. Oproti tomu u Caracally jsou mince horsi razby casto dusledek dlouheho obehu.

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#1837 - 2. 12. 2016, 13:11

Barbarské napodobeniny mě moc neberou, takže jsem si nemyslel, že si někdy dám nějakou takovou minci do sbírky. Ale naskytla se mi možnost takovéhoto kousku Tetrica I. možná Tetrica II. a nakonec si jí nechám. Na barbarskou imitaci je to poměrně dost detailní mince, vycentrovaná, s pěknou patinou. Jako zajímavost - beru.

Obrázky:

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#1838 - 10. 12. 2016, 22:29

Dlouho jsem si brousil zuby na Valeriana II. s tímto motivem. Konečně se mi poštěstilo sehnat jednoho vhodného do sbírky🙂.

Obrázky:

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#1839 - 11. 12. 2016, 09:24

Nadhera, pekne propracovany mincovni obraz na tu dobu.

martinvangelis

Uživatel

Zaregistrován
4. 9. 2012

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.