Zaregistrován
4. 9. 2012
Dobrá otázka. Nepřemýšlel jsem nad ní. Zkusil jsem pátrat a našel jsem tenhle článek: https://www.beastcoins.com/Collections/Star-Of-Bethlehem/Star-Of-Bethlehem.htm
Beránek a hvězda na výlučně východních, syrských mincích jsou tu dávány do souvislosti s Ježíšem Kristem a křesťanstvím. Hmm. Jasně, beránek boží, betlémská hvězda, mince od počátku letopočtu do cca r.250... zní to přesvědčivě, ale místy i „konspiračně“ a nevím, zda to nebude spíš „přání otcem myšlenky“ Zajímavé to je, byl bych opatrný, zvířaty se to na mincích hemží víc než dost.
Zaregistrován
4. 9. 2012
...no bude to asi hodně přitažené za vlasy🙂
Zaregistrován
21. 11. 2011
Co symbol beranciho roucha?
Zaregistrován
15. 7. 2007
:D to mne napadlo taky, nez jsem precetl Tvuj koment
Zaregistrován
4. 9. 2012
hmm, mohlo by být. Ještě z toho článku, co jsem našel, je fajn, že jsou tam všichni ti berani pohromadě, a často jsou zobrazení se srpkem měsíce a hvězdou. Ostatně na Gordiánově tetradrachmě je ten měsíc taky. To znamená co? Asi to bude mít nějakou souvislost, ne? Je to ten stejný, co je např. na Hadriánových denárech, řekl bych.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Ono je těch beránků, případně zlatých roun napříč antickým světem ( a léty ) celkem dost
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Mesic a hvezdy tusim znamenaly vecnost. Myslim, ze to bude mit spoustu vyznamu - at uz cistota/cudnost (plus hvezdy tak vecna cistota?), nebo beranci roucho jakozto symbol bohatstvi. U tech beranu s rohama zase spise tu silu, tvrdohlavost😉
Zaregistrován
4. 9. 2012
Zaregistrován
23. 11. 2010
Všechno špatně Tovy, jsou to Plejády, tady máš důkaz.😆 btw je dobrý vědět že X neznačí 10 asů, člověk se pořád učí😕
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja vim, ze jsou to Plejady, ale jde mi o vyznam a cetl jsem, ze se pouzivaly pro symbol vecnosti, zvlast ten symbol kde je hvezda s 8 paprsky. Proc to nevim.
A ten muj zbytek textu (cudnost a pod.) je o berankovi. Pokud znamenaji vecnost a beranek cistotu, tak vecna cistota - to uz je muj dohad do pranice. Ale klidne mi dejte jine vysvetleni spojeni beranka a Plejad.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.