Zaregistrován
6. 11. 2013
...tak mincička pekná, razená (z môjho pohľadu) v barbariku...ale cez to všetko prajem panovníkovi všetko len to najlepšie a ešte mnoho, mnoho šťastných krížikov vlády, jasnosti....:)
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pěkná mince, úplně k nakousnutí🙂
Přátelé a kolegové, rád bych vám popřál krásné Vánoční svátky a vše nejlepší do Nového roku, hodně dárků, štěstí, pohody a času na koníčky i na rodinu a přátele. 🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
..😉
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Pripojuji se k prani prijemneho konce roku. Chtel jsem tu hodit na pokuk posledni minci v teto "sezone", ale protoze se mi tu v prosinci shodou okolnosti sesli tri orlove, neslo dat jen toho posledniho🙂
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
Krásné kousky!
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
28. 6. 2008
To jo... gratulace a tichá závist :-)) Ty tak mít :-))
Zaregistrován
4. 9. 2012
Parádní kousky zasluhující hlasité pochvalné mručení!
A jinak samozřejmě díky za předchozí napsané a rovněž přeji všem do následujícího roku vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a radosti nejenom z nasbíraných mincí!
Zaregistrován
7. 10. 2012
VOT XXXX MVLT L ? Vangelis, ten floutek, XXXX? Když jsem od něj onehdá kupoval jakési mince, vypadal na 25. No, asi se budeme muset zamyslet nad příspěvkem valhuberta. Jinak gratulace k tomu multicentenionalu!!!
Korunka: to jsou úlovky 2018, nebo průřez sbírečkou? Pěkné.
Tovy: klasika. Dražím si takhle v Londýně, když v tom mi někdo začne zvedat cenu. No, byl to Tovy. Tak už jsem mu to nezvedal. Snad se z toho stříbrného konvolutku něco objeví mezi tvými přebytky :-)
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Jotapianus: to klidne mas prihodit, ale dekuji za solidaritu. V posledni dobe mam pocit, ze jen max zvedam ceny, vetsinou stejne me prehodi🙂 Apropo prihazuji pro a synchronizuji s kolegy, vcetne tady ze sberatele🙂
Zaregistrován
7. 10. 2012
No jo, je to bída. Jakmile se firma zavede, ceny letí nahoru. Snad nebude třeba stále nakupovat u nových mladých firem na jejich aukcích, i to má svá rizika.
Z poslední doby jsem urval jen toto, ale platil jsem víc, než bylo v plánu. Mince je čištěná, ale aspoň vím na čem jsem. Za 25 let můj první:
Valentinianus III. (425-455), AE4, 13mm, 1,44g, DN VALENTINIANVS PF AVG, VICTORIA AVGG, mincovna RM (Řím), RIC-2132
Je to jediný typ (VICTORIA AVGG, dvě Viktorie proti sobě drží věnec) z pozdního Říma, což je u tohoto císaře podstatné, neboť se tím vylučuje záměna s předchozími Valentiniany (nutno dodat běžnějšími). I na aukci, kde jsem pořídil tuto minci, se dražil další Valentinianus III., který byl ale ve skutečnosti Valentinianem II., ale lidi dražili jak o život. V té samé aukci se navíc (!!!) dražilo stejných dalších asi osm položek těch samých mincí Valentiniana II., ovšem již správně určených. Prodalo se vše. ;-)
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.