Zaregistrován
21. 11. 2011
Vypada dobre!
Zaregistrován
4. 7. 2016
Velmi pěkná. Na Sběrateli jsem nebyl asi 10 let.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Zajimavych Gallienu do sbirky moc nepribyva i pres to deklarovane mnozstvi typu a variant, tak jsem rad za kazdy ulovek. Tohle je pomerne vzacny typ se tremi Viktoriemi VIC GAL AVG, RIC 394.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Všiml jsem si ho, hodně hezká věc, gratulace.
BTW, nikdy jsem u CNG nenakupoval, jak je to se clem u mincí ze států ? Nebo to posílají z Londýna ?
Zaregistrován
21. 11. 2011
Dik. Hlavne jsem myslel, ze pujde mnohem vyse, takze jsem spokojeny. Ceny vzacnych gallienu v podobnych stavech nekdy dost skacou. On se ukazuje a to i s cenou snad pod 100 eur, ale vetsinou jsou dost spatne. Porad je mnohem vzacnejsi nez treba legionari a ja za posledni 2 roky nejak nemel sanci u nej.
CNG preposila pres Anglii, plati se clo, ale mam pocit, ze je dokonce nizsi nez kdyby to posilali primo do CR. Koukam 5% (v CR je to snizena sazba 10%). Na poplatcich (vsech vcetne postovneho) jsem zaplatil 33.3% nad vyvolavaci cenu.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Super mince, velká gratulace a tichá závist! 😁
Krásný kousek...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Mám tu tři mince, které mi do sbírky přibyly v posledních měsících, takže je sem dávám spíše na oživení.
Znáte mne, stav opět není ideální, ale říkám si, že je určitě důležitá i moje radost, ne? 😆 😆
Mám ráda mince se "zvířaty" nebo podobnými motivy. Snad mi odpustíte stav fotek i mincí😃
- Philippus II. (asi ?), Mysia Parion, AE22 kozoroh
- Elagabalus, Syrie- Emesa, orel na posvátném kameni (zajímavější mince)
- Valerianus II.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Moc pěkné. Řekl bych, že "koloniální" římské ražby jsou pořád nedoceněné🙂
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2010
Bohužel numismatika to v poslední době také nemá úplně jednoduché, tak přidávám alespoň na pokuk něco antického, co se podařilo v lednu/únoru
1)Karie, ražba jménem Alexandra Makedonského z let 300 - 280 BC, mincovna Mylasa AR Drachma
2)Makedonie, Philip III Arrhidaios, mincovna Kolophon, 323-319 BC, AR Drachma
3)Sicílie, Syracusy, Agathokles, 306-289 BC, Æ Litra
4) Republika, P. Clodius M. f. Turrinus, 42 BC, mincovna Řím, AR Denár
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
pěkné. U Alexandra a Filipa nepoznám originály, takže ty také nemám. Když tak nad tím přemýšlím, tak já jsem v antice docela paranoidní :-)
Jinak jsou pěkné.
Někde se řešily motivy mincí a mám pocit, že se tu už i řešilo, co je to na reversu té třetí mince, jen si to už vůbec nepamatuji. Prosím proto znalce o připomenutí mé hlavě děravé, co je to za motiv... :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.