Zaregistrován
21. 9. 2014
drkelt napsal/a:
19.-tý tribunát mu začal 10. decembra 210 a končil jeho smrťou 4.2.211...
PS: ja tam hornú polovicu číslice X vidím, je nedorazená, ale je tam...:)
Jo, je tam vidět po ní stopa, když o ní teď vím, vidím ji i svým jedním okem :-) Ale když si vezmu do ruky minci a lupu, je zřejmé že je uměle odstraněná - vybroušená, ne nedoražená. Teď je otázka, kdo a kdy ji odstranil ? K tomu můžu už jen splétat svoje konspirativní teorie :-) Kadopádně musela být odstraněna hodně dávno, stopy po jejím vybroušení nejsou na minci viditelné, myslím tím že plocha po vybroušené číslici je zašlá se sousedící plochou. Jenom by mě zajímala nějaká jiná taková mince, kde ta číslice XIX je kompletní, v katalogu asi bude aspoň obrázek.
Zaregistrován
6. 11. 2013
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
21. 9. 2014
Kdyby někdo měl v přebytcích Hadriánův denár za rozumnou cenu, měl bych zájem. To co zatím mám jsou adoptivní císaři a on byl vlastně "otec" téhle dynastie, není to tak ?
Zaregistrován
21. 9. 2014
drkelt napsal/a:
http://www.wildwinds.com/coins/ric/septimius_severus/RIC_0245.jpg
Obrázek z katalogu mi přinesl další zmatek. Na vyobrazení bohyně Salus s hadem na reversu jsou vidět po zvětšení podstatné rozdíly. Jsou takové, že uvažuji o možnosti padělku. Bylo by mi to moc líto, protože na mnou koupené minci je Salus mnohem sympatičtější :-)
Zaregistrován
23. 12. 2010
Padělek? 🙂 To by Vám zdejší odborníci řekli..
Zaregistrován
18. 10. 2014
Nemyslím že Hadrian by byl otcem myšlenky adopce císařů. To byl Nerva a první adoptovaný byl Marcus Ulpius Traianus.
Zaregistrován
21. 9. 2014
Děkuji za doplnění díry ve vzdělání :-) takže to byl vlastně už Hadrianův adoptivní "dědeček" Nerva :-) Ještě že to byli římští císařové, kdybych já měl v rodokmenu takovou sérii adopcí, dávno by celý rodokmen skončil v koši !
Zaregistrován
12. 1. 2010
Myslíš že někdo má ve sbírkách minci prokazatelně starou 2000 let?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Víš jak mně štveš? 😁
Kdybys někdy rozpouštěl sbírku, dej vědet. 😉
Zaregistrován
12. 1. 2010
Nevím jestli to má smysl, padělků s certifikací jsem viděl až až. Tato mince mi přijde pravá, ale nejsem odborník na staré Řecko.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.