Zaregistrován
17. 3. 2021
Já to mám taky tak....po padesátce už prd vidím a až na těch fotkách si občas všimnu detailů ,které mi v reálu utekly. Navíc večerní procházení netu a prohlížení cizích sbírek nebo nabídek e shopů mě baví skoro víc než koukat na vlastní mince.
Je to trochu taková úchylka ,ale vím ,že hodně sběratelů to má podobně🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hlavně to člověka povzbudí, aby si něco do sbírky koupil :-)
Taky tak relaxuji...
Pak jen člověk lituje, že není milionář... 😁
Zaregistrován
21. 11. 2011
Tak to mate jeste ok. Ja si nejak nepamatuji, co ve sbirce mam. A ehm ani si nepamatuji, co jsem tu ukazoval. Tak jednu malou na prvni pohled osklivejsi bimzu. Problem u ni je, ze je na Gallu Placidii v extremne dobrem stavu, tak jsem takovy podezdrivavy, snad je ok😉
Pridavam k ni druhou, kterou mam uz delsi dobu, ta je takovy "standard".
Obrázky:
Zaregistrován
17. 3. 2021
Obě mince jsou super ,ale ta první je fakt neuvěřitelná....takový stav jsem u Placidie ještě neviděl a i ta druhá tzv. standartní je pořád luxusní.
Jen sem dávej mince častěji ať se máme při dlouhých podzimních večerech čím kochat 😉
Zaregistrován
7. 7. 2010
Tovy napsal/a:
Tak to mate jeste ok. Ja si nejak nepamatuji, co ve sbirce mam. A ehm ani si nepamatuji, co jsem tu ukazoval. Tak jednu malou na prvni pohled osklivejsi bimzu. Problem u ni je, ze je na Gallu Placidii v extremne dobrem stavu, tak jsem takovy podezdrivavy, snad je ok😉
Pridavam k ni druhou, kterou mam uz delsi dobu, ta je takovy "standard".
Obrázky:
Podľa mňa nie je možné aby tá prvá bola pravá. Taká minca by stála cez 5000€ Dizajn je úplne iný než všetky na internete dostupné kusy.
Druhá vyzerá že by mohla byť OK.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Zaregistrován
17. 3. 2021
Poslední přírůstek......Caracalla s aesculapiem na reverzu
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Pěkné 😉
Z římánků mi připadá, že zrovna Caracalla má nejčastěji velmi pěkně ražené mince....
Tento revers je super
Zaregistrován
17. 3. 2021
Jojo....Caracalla je sběratelsky vděčnej....je tam spousta zajímavých reverzů v často krásných stavech. Jen ty ceny se poslední dobou nějak zvrhly....např. na aukru zhruba před měsícem jsem viděl 2 průměrné denáry alexandra severa a nakonec šel každý za 6700kč....nic vzácného...běžná ražba v ceně cca 2000 kč. a celkem často tam vidím konečné ceny ,které jsou stejné nebo i vyšší než zahraničních e shopech. Zkrátka nejde mi to do hlavy😞
Abych jen nebrečel...pořád se tam dají koupit vzácné mince za výhodnou cenu. Včera mi přišel tenhle Maximian. Stav neřeším...lepší už neseženu. Jen škoda ,že se líp nezachoval štít ,protože jsou tam zbytky něčeho co mohl být nějaký výjev a nebo je to jen vrstva vykorodovaného materiálu...nevím
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
shareman: Dohledal jsem podobny design te mensi hlavy i toho krize. Kvalitou to taky byt nemusi, videl jsem jit jen o chlup horsi za 250 eur (nerikam, ze to neni vyjimka). Pokud by byla prava, v aukci realna cena tak 600-900 eur. Strizek je ok, i kdyz tlustsi, prerazeny nevypada, v realu vypada "realneji", coz bohuzel u podobneho jednoducheho designu nic neznamena. Vetsina Placidii je ve spatnem stavu zvlast kvuli opotrebovanym razidlum. Vyrazeni malo pouzivanymi razidly by dalo tuhle nestandardni kvalitu. Nicmene kdyby to byl padelek, poznalo by se to nejspise jen klasicky - az se objevi druha se shodnymi razidly. Pochybuji, ze by se neobjevila. Takze cekam a sem tam koukam, zatim za ten 3/4 rok nic. Uvidime😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.