Zaregistrován
6. 7. 2009
jj na obou aukcich to bude hodne bolet...
Zaregistrován
22. 7. 2011
To korunka.
Jestli opravdu chcete úžasem přestat dýchat, pak se podívejte na současné nabídky antiky v zahraničních aukcích. Samozřejmě i u nás se občas něco pěkného vidí, ale tam je to již o několik levelů výše.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
Evropa: jde o to, u kterych.. treba aukce Gemini, tam jsou nadherne mince, ale pod 500 EUR tam clovek nic neuvidi.. a vlastne se ani nenamahaji prodavat vetsinu beznych minci a ani mene beznych, pokud nejsou opravdu v razebnim stavu.
A Gemini jeste neni vrchol. Videl jsem katalog jedne spolecnosti, ktery vypadal jako umelecke dilo sam o sobe.. a mince s vyvolavackou za miliony (vetsinou takove vzacnosti, ze se u nas nikdy neobjevily).
Na druhe strane treba u Raucha je sice dost zajimavych veci, ale obcas i takovy srot, ze se clovek divi, ze jim to stoji za to (nerekl bych u extremne vzacnych minci, ale uz se to stava i treba jen u trochu mene beznejsich). Ve srovnani s nynejsi aukci antiky Aurea to nejenze neni o nekolik levelu vyse, ale (aspon tentokrat) celkove rozhodne nize. Zato ceny opravdu krasnych minci o nekolik levelu vyse casto byvaji. U vzacnych veci to chapu, u tech beznych, ktere se v techto stavech nachazi navic casto, mi to prijde mimo.
V kazdem pripade u aukci typu Rauch aspon muzu doufat, ze neco vydrazim za trzni cenu (uspesnost mivam tak 5%, ale davam nabidky na hodne polozek..). U Gemini apod. uz ani nema smysl zkouset se pretahovat o mince s lidmi, pro ktere maji penize ponekud jinou hodnotu nez pro mne. Ale souhlas s tim, ze obcas je to opravdu krasa shlednout je:)
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Tenzor.
V poslední době se i u nás nechají vidět z nejrůznějších oborů pěkné a vzácné ražby, ale jsou to vyjímky a pokud opravdu chceme vidět vrchol, tak ten zde neuvidíme. V prohlížeči mám adresu na seznam všech konaných aukcí a když mám čas, tak si katalogy prohlížím. Pokud se budeme bavit o antice, pak nemám na mysli katalogy například Raucha, ale specializované pouze na antiku, kde jsou vrcholné věci s odpovídajícími cenami a nejedná se pouze o vyjímky, ale od první položky do poslední a vše v pěkné kvalitě. Pak například ceny kolem 500 € jsou minimálními vyjímkami, protože převážná většina chodí v cenových relacích několika tisíc až desítek tisíc €.
Každý náš sběratel, pokud sezbírá běžný sortiment a má na to peníze, tak nám potvrdí, že musí od určité hranice za lepšími mincemi vyjet do zahraničí, protože prostě zde by je těžko sháněl. Tam se dostávají do aukcí běžněji soubory, na které zde nebyly finance, ani možnost je získat. Tyto sbírky se začínají tvořit až nyní, kdy někteří sběratelé mají dostatek peněz a mohou nakupovat v zahraničí. Tyto sbírky se dostanou do aukcí až za několik desetiletí a pak začne i u nás probíhat normální koloběh, kdy se sbírky tvoří, prodávají atd., jako to funguje v zahraničí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
No, snad se toho doziju a budu mit v te dobe dost penez, abych neco koupil. Zatim mi nezbyva nez tyto krasne kousky obdivovat aspon v katalogu. I kdyz jsem si rikal, co kdybych na nejakou takovou aukci, pokud se aspon kona v Evrope, zajel a podival se na ty mince zblizka? Ale mam podezreni, ze by me bud vyhodili uz od vchodu anebo by tam bylo "filtrovaci" vstupne ve vysi castky, kterou jinak utratim tady za vsechny mince na aukci🙂
Zaregistrován
22. 7. 2011
Zde je například jeden odkaz na aukční nabídku antických mincí a nejedná se přitom o specializaci, ale o všeobecnou aukci. Proto existují ještě lepší soubory, které nabízejí aukční domy, které se specializují pouze na antické ražby, během podzimu jich bylo draženo několik a evokuje to nejenom ve mě dojem, že některé ceny k některým konkrétním mincím nepatří, protože jsou vcelku běžně vidět. Bohužel trh je mocný a sběratelé se musejí přizpůsobit, nebo nedražit.
http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewsale&sid=493&cid=19093&s=b
Zaregistrován
6. 7. 2009
Osobne jsem si prohlizel mince napriklad u Künkera a Raucha a zadne vstupne jsem nikdy neplatil. Prohlidka byla oproti nasim aukcim daleko kulturnejsi, u Raucha mel treba kazdy osobni lampicku aby na prohlizene mince dobre videl. Jediny problem byva v tom ze ne vsechny zahranicni aukcni domy maji prohlidku v den aukce, vetsinou je nutne na prohlidku prijet driv a dopredu se objednat.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Kucera: nemel jsem na mysli Raucha apod., ale "high-end" aukce typu te, na kterou daval Evropa odkaz.
Zaregistrován
6. 7. 2009
No zrovna Künker neni zadny podomni prodejce...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Vau, tak takovou diskuzi jsem nečekala😃 ,ale alespoň to tu pořádně ožilo. No, u těch aureu v odkazu se člověku opravdu tají dech 😲 😉
http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewsale&sid=493&cid=19093&s=b
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.