Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

vladik

Uživatel

Zaregistrován
8. 10. 2006

#451 - 29. 11. 2011, 16:10
Omlouvám se za upřimnost, ale tyhle mince již do sbírky nepatří, pak byste nemusel řešit takové problémy.

Omlouvám se za tupost, ale kam Ty mince teda patří ??? Roztavit, poslat do Austrálie na opravu židlí nebo dětem do praku ???

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#452 - 29. 11. 2011, 16:16

Už bych se moc poškození nebála. Myslím si, že by mince vypadala lépe dočištěná a napatinovaná, aby vypadala jednolitě. Když si s tím nebudeš vědět rady, tak mi napiš na mail.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#453 - 29. 11. 2011, 16:26

Na tom uz neni co znicit, na druhe strane asi ani co zlepsit. Pokud by slo o zhoubnou medenku, tak osetrit v kazdem pripade, ale nevypada to na ten pripad.

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#454 - 29. 11. 2011, 16:32
Omlouvám se za upřimnost, ale tyhle mince již do sbírky nepatří, pak byste nemusel řešit takové problémy.

Já si myslím, že rozhodnutí, jaké mince do sbírky patří a jaké ne, je čistě na sběrateli.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#455 - 29. 11. 2011, 16:33

vladik: spatne mince, ktere se nedaji dat do sbirky (ale kazdy ma tu hranici samozrejme nekde jinde) nejlepe darovat lidem, co sice tohle nesbiraji, ale budou mit radost i ze spatne mince, zkusit dat do muzea nebo prodat. Nikdo tady nepropaguje taveni, niceni nebo vyhazovani, i to sebeznicenejsi kolecko je kouskem historie🙂

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#456 - 29. 11. 2011, 16:34

PS: Tuhle větu "do sbírky nepatří" nemám ráda, ale bohužel ji chápu. Ber to tak, že zkušenější sběratelé se snaží sbírat jen pěkné mince, u běžných pokud možno luxusní. A důvod? Z těch horších ražeb prostě není radost taková, takže se jim, pokud to jde vyhýbáme. Spíše bych měla napsat vyhýbají, protože já osobně také dávám do sbírky i průměrné ražby, ale snažím se nedávat špatné, pokud to nejsou mince, ke kterých mne pojí jakýsi zájem, třeba jako barbaři- ti jsou mnohdy špatné ražby (na to, jak se sbírání mincí věnuji dlouho, měla bych už mít rozum 😆 ) Samozřejmě zde hraje roli spousta faktorů, jako finanční možnosti nás všech. Samozřejmě, že každá mince, ať je ošklivá sebevíc, je to kus historie, ale ty lepší ti udělají větší radost a je lepší mít jednu pěknou, než čtyři horší, ale každý si tímto musíme projít sám. Nechci to tu moc rozepisovat, už se tu toto téma někde probíralo, tak zalistuj. Je to jen o individuálním pohledu každého z nás, ale osobně mám také ve sbírce raději ty pěkné😉

vladik

Uživatel

Zaregistrován
8. 10. 2006

#457 - 29. 11. 2011, 16:51

Já vím tohle se tu mockrát řešilo, ale když někdo napíše, že z těch mincí má radost a přitom přizná že nejsou nic moc. Tak taková odpověď je podle mě prostě...

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#458 - 29. 11. 2011, 16:55

Me osobne je jedno jestli ty mince od listopada jsou horsi, pokud z nich ma radost, pak je vse v poradku. Jak zminila korunka tak kazdy buduje sbirku takovou na jakou ma financni moznosti a jakou ji chce mit. Nekdo si da do sbirky jen lepsi kousky, nekdo horsi. Je to kazdeho vec.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

listopad

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2008

#459 - 29. 11. 2011, 17:00

vládik já jsem napsal že znich mám radost i když nejsou v super stavu!!!!!!!
je to podle finančních možností ale ty mince vypadají na fotce hůř jak ve skutečnosti ale to je mýma ruka,blbě jsem je nafotil.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#460 - 29. 11. 2011, 17:09

To vladík, to Hurley.
Já se zde snažím, aby se zde přítomní sběratelé zamýšleli nad kvalitou a jejím férovém ohodnocení. Kdo má z nevědomosti největší profit? Samozřejmě obchodníci, kteří sem valí z ciziny horší mince, které tam jsou téměř neprodejné, nebo za nízké ceny. Oni je za babku kupují, zde nadhodnocují a s patříčným ziskem prodávají. Oni nevědomost potřebují a každý náznak znalostí je pro ně nepříjemný. Mě to je jedno, já články tohoto typu nepotřebuji, protože vím, jak musí vypadat mince v kvalitě jedna, nebo pěkná dvojka, ale tyto antické mince jsou již ve fodbalové řeči pouze na úrovni okresního přeboru. Proto se rozhodněte sami jestli chcete sbírat alespoň divizy, nebo vám stačí, co propadlo všemi síty nezájmu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.