Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

listopad

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2008

#481 - 30. 11. 2011, 16:33

korunko máš za 1

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#482 - 30. 11. 2011, 16:57

S tim sesterciem.. ale minci k 1 000 letum vyroci zalozeni Rima se vyrazilo celkem hodne (mysleno mnozstvi i typu), gazela je sice vzacna, ale vubec bych se nedivil, kdyby byl o ni ve finale mensi zajem nez o prakticky bezneho, ale preplaceneho hrocha. Takze pokud se ten sestercius prodal za 4 500, musel byt v o poznani lepsim stavu nez ty mince nahore (tedy aspon naivne predpokladam🙂 ). V kazdem pripade to nebyl zadny pan odbornik, to by poznal R minci.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#483 - 30. 11. 2011, 17:04

To korunka, to listopad.
Korunko napsala jste to velice přesně, ale záleží na lidech, kteří začínají s nějakou činností, jestli se smíří s tím, že to co popisujete je nevyhnutelné, nebo jestli se vzepřou osudu a udělají něco na víc a dokáží se vyvarovat některých chyb.
Příklad z numismatiky:
Mohu bez nejmenších znalostí nakupovat mince. Navštívím obchod a prodejce mě zákonitě nacpe ten nejhorší šrot, kterého se nemohl roky zbavit, nebo se začnu nejdříve učit, budu se snažit poznat někoho, kdo je již pokročilejší a ukáže mě svoje mince. Takto mohu následně navštívit obchod a nemůže se mě stát, abych koupil ty mince, které jsem popsal o pár řádků výše.
Je to jednoduché, i když každé začátky budou těžké a každý udělá spoustu chyb, ale je velký rozdíl v tom, o jaké chyby se bude jednat. Jestli zásadní, nebo malé.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

listopad

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2008

#484 - 30. 11. 2011, 17:37

byl o hodně lepším stavu

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#485 - 30. 11. 2011, 18:11

Dle mého názoru je lepší si chybami projít, než o nich jen slyšet. Rozdíl spočívá v tom, že na ty, o kterých se jen slyší, se často zapomene a časem je stejně uděláme (a pak si na to vzpomeneme), na ty, které si proděláme, ty si budeme pamatovat celý život 😁 a v tom je celá ta psychologie 😁 Samozřejmě, jak moc velké chyby uděláme, to už je na nás. Pro mne bylo poučné, pokud jsem koupila minci za 200,- a když jsem sehnala lepší, prodala se s údivem jen za polovičku. U někoho může jít o tisíce. To už je fakt na každém. Tohle tu ale nevyřešíme. To však neznamená, že zavrhuji to tvé upozornění na šílené stavy mincí, (jinak mi si tu tykáme a pokud není nic proti, není důvod nezačít, ať je váš věk jakýkoliv) ba naopak, z druhé strany to podporuji, protože věřím, že se nad tím mnozí zamyslí a budou se snažit své chyby neopakovat. Obojí dle mne patří k sobě- chyby a upozornění na ně. Více bych to asi neřešila, protože už jsme možná u jiného tématu 😉

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#486 - 30. 11. 2011, 18:27

Částečně máš pravdu, protože se říká, že i národy nemají paměť a opakují stále dokola stejné chyby, ale ať děláme v životě cokoli, vše je založeno na stejných základech. Proto mohu při sběratelských začátcích použít všeobecně platné postupy, které mě pomohou vyvarovat se některých chyb. Například znám pár sběratelů, kteří volili nejdříve teorii, pak chodili po aukcích, prohlíželi si mince a až za rok, možná ještě déle, si koupili svojí první minci. V té době již přesně věděli, jak musí vypadat mince v kvalitě 1, nebo 2, která mince je běžná, která vzácnější a nikdy nesmí kupovat běžnou minci v horší zachovalosti než 1. Proto nesouhlasím s tvrzením, že musíme v začátcích projít všemi nezdary, protože to je zákonité. Vše je o naší pečlivosti a pak záleží na každém jednotlivci, jaký k ní má vztah.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#487 - 30. 11. 2011, 18:50

Mám pocit, že to v zásadě myslíme podobně a rozhodně souhlasím s tím, že záleží na naší pečlivosti a chuti o daném materiálu hledat informace. V tom je určitě důležitý základ.

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#488 - 2. 12. 2011, 15:24

Neni to sice mince, ale i tak velmi pekne. Tezko rict co je to za tvora🙂. Kdyby vedel nekdo neco blizsiho budu rad kdyz to sem napise🙂.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#489 - 2. 12. 2011, 16:40

Mel by to byl legionarsky prsten.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#490 - 2. 12. 2011, 16:49

Já mám pocit, že by to mohl být mořský korýš. Podobní bývají na některých ražbách ze Středomoří- ale jen typuji 😁 Pokud to nění nějaká bájná potvora 😃

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.