Zaregistrován
12. 1. 2010
Meander: fakt pekna mince.. ty didrachmy ze starsiho obdobi jsi na aukci Aurea zkousel? Ja ano.. neuspesne.
Misak: taky pekne🙂
Zaregistrován
19. 1. 2011
Misak: pekny artefakt. Raz mi jeden obchodnik ponukal peknu sponu s patinou vraj z legionarskeho opasku, ale chcel za to stvormiestnu sumu v dolaroch, tak som to nezobral, lebo sa v tom fakt nevyznam.
tenzor: Ak myslis tie didrachmy z Velie, tak tie su vsetky az z obdobia po roku 350 a vacsina az okolo roku 300. Posielal som limit na polozku 3056.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Takze to meli spatne urcene? Mi prislo, ze vetsina sedela s tim, co je v Searovi pod obdobim 400-350..
3056 byla pekna.. cena teda taky 😃
Zaregistrován
19. 1. 2011
Podla Seara je to urcene spravne, ale predsa len Sear je uz u mnohych razieb zastaraly a chybaju v nom viacere varianty. Chcelo by to na urcovanie novsiu a/alebo specializovanu literaturu.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Dobre a odkud cerpas, kdyz tvrdis, ze jsou vsechny z mladsiho obdobi?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Meander: a ma to necim seriozne podlozene? Mozna jsem ignorant, ale ten autor mi moc znamy neni, zatimco Sear vychazel ze starsich specializovanych del. Muze se i stat, ze jde o teorii jednoho cloveka, ktere bude oponovat dalsich 20 odborniku.
Osobne mam pocit, ze se spis posledni dobou u ruznych starych antickych razeb trochu posouva casove urceni smerem do starsich dob, proto me tady posun do doby skoro o stoleti mladsi celkem prekvapuje.
Zaregistrován
19. 1. 2011
Sear vychadzal predovsetkym zo starsich diel (pravdepodobne z Historie Numorum, co je dielo z roku 1911), ale v pripade Velie urcite nie zo specializovanych, lebo vyssie uvedena kniha R. Williamsa je prvym komplexnym dielom venovanym vyhradne minciam Velie. Myslim, ze postaci povedat, ze ako primarny zdroj na urcovanie minci Velie vratane ich datovania ju pouzivaju prakticky vsetky aukcne domy a predajcovia. Takze urcite nejde len o teoriu jedneho cloveka. Okrem toho uz Colin Kraay daval mince s monogramom rytca Philistiona (napr. polozka 3057 v akcii Aurey) do suvislosti s vypravou Alexandra Molossusa do Italie, takze zaciatok ich razenia situoval najskor okolo roku 330 p.n.l.
Zaregistrován
14. 3. 2008
chci se zeptat zda jsem správně určil tuto alexandrijskou ražbu.císař Aureianus.dík čekám jí příští týden
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ano, Aurelianus, rok 274-275. Krasny avers, gratuluji!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.