Zaregistrován
12. 1. 2010
Julia Domna (manželka Septimia Severa), denár, Řím, 193-196, RIC IV-I 536, chyboražba
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Líbí se mi ten styl oblékání bohyně Venuše🙂
Zaregistrován
21. 11. 2011
Dva z mych novejsich prirustku Tacitus a Carus. Nejak jsem od leta nemohl natrefit na hezkeho Tacita (respektive Tacita skoro vubec) a ted se jich vyrojily snad tucty za posledni mesic. Tam se mi podarilo ziskat tohohle. Mince jsou v realu podstatne tmavsi a vypadaji tak jeste lepe.
Puvodne jsem mel rad prvni stoleti a stribrne denary, ale pomalu a jiste se mi zacinaji libit vice mince ze tretiho stoleti.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Huš, 3. století je moje období!😃
Pěkné mince, zvlášť ten Carus (akorát škoda té koroze ve středu mince, ale snad to nebude nějak pokračovat).
Mimochodem i když je to neuvěřitelné, Tacita pořád sháním. Problém by nebyl ani tak v tom že by se neukazoval, ale v tom, že buď jsou stavy nevyhovující nebo jsou mince přeplácené. Jinak to, že delší dobu sháním nějakého císaře a "nějak to nejde", načež se ke pak mně najednou během krátké doby dostane hned několik jeho mincí ve sbírkovém stavu za rozumné ceny a najednou jich mám tolik, že nevím, co s nimi, to je úplně běžné. Nevím, proč to tak funguje, ale je to tak🙂 Proto je lepší si počkat, i kdyby to mělo trvat celé roky, než se snažit nějaké mince získat za každou cenu.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Na reversu má být VENERI VICTR, misto druhého E je tam H. Ale nedá se vyloučit ani poškozené razidlo, je vidět že i první E vypadá dost divně a u dalších písmen jsou tam nedoražené části (druhé V, T).
Zaregistrován
24. 3. 2010
A ako je to s výskytom a vzácnosťou antických chyborazieb? Medzi zberateľmi sú vyhľadávané?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Antických chyboražeb je mnohem méně než např. u středověkých mincí, nicméně vyskytují se. U mne tvoří asi 1% všech mincí, aniž bych je nějak vyhledával.
I když se tedy dá říct, že jsou relativně vzácné, nějaký velký zájem o ně jsem nikdy nezaznamenal. Je to možná i proto, že mezi padělky je podíl chyboražeb (nebo jak to v tomto případě nazvat) větší, takže chybějící/jiné písmenko je spíš důvodem k větší opatrnosti.
Zaregistrován
19. 6. 2012
Dlouholetí sběratelé nad ním možná ohrnou nos, ale je to můj první sestertius.
Jméno: IMP ALEXANDER PIVS AVG
Rok narození: PM TRP XII COS II P P, S-C, tedy rok 233
Míry: 28 mm; 21,48g
Záliby: Procházky s paprskovou korunou na hlavě, v levé ruce s bičíkem a pravou rukou zdviženou.
:)
Obrázky:
Zaregistrován
17. 10. 2012
Vela krasnych kuskov sa tu ukazalo, a je to zaujimava tema...Ja by som sa mohol POCHLVBIT len traianom, ktory ma super stav 😎
satestsat12@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.