Zaregistrován
4. 9. 2012
No tedy díky :-) Mně se samosebou mince líbí, tím železem na váhu jsem samosebou myslel nadsázku a respekt ve srovnání s většinou zde vystavovaných koleček, co jsem tak koukal. (Z posledních jsou třeba krásné Tovyho Carus i Tacitus - musí dělat radost).
Ale snažím se pochopitelně o jakýs takýs kompromis pěkného ksichtíku a čitelného opisu. Až Á4 rámeček naplním, plánuju stop, i když jsem si vědom, že s jídlem roste chuť :-)
Beru to jakési (momentální) vyvrcholení mnohaletého obdivu ke starověké a řecko-římské antické kultuře.
Zaregistrován
30. 9. 2010
Tovy napsal/a:
.. mam rad mince i v mnohem horsich stavech, nez mas ty. Alespon jde videt, ze maji neco za sebou a ze jako mince byly pouzivany..
presne tak, to su tie kusky kde sa vie co su zac ; )
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ten Philippus Arabs mi přijde hodně podezřelý - divný portrét, divný povrch a mince nevykazuje známky typické pro dobovou ražbu.
A u té Julie Mamaey u tohoto stavu nepoznám jestli je jen odlitá a "ošetřená" nebo tak strašlivě zkorodovaná.. ale ono to vlastně bude jedno 😋
Jinak konstantinovci celkem slušní🙂
Zaregistrován
4. 9. 2012
Hmm to jsem asi nechtěl slyšet😞 Mám tomu rozumět tak, že v těchto dvou vidíte tak na 50% falza???
Philipa mám z numismatiky Štěpána Hadyny v Brně, zdálo se mi to tam seriózní, i tady na fóru byly na tento krámek dobré reference. Julia Mamaea je od jedné zdejší známé sběratelky antiky (no nejvýraznější je tu asi jen jedna🙂) a psala, že ji "ošetřovala", ale tady bych se opravdu nebál, spíš mi vrtá hlavou ten Philip😞
Každopádně děkuji za názor!
Zaregistrován
12. 1. 2010
No u Philippa Arabse bych podle aversu řekl i více. Ale nemůžu vyloučit, že je to kombinace netypické ražby, špatného stavu a špatného dojmu z fotky, chtělo by to vyfotit detaily a taky hranu.
Ta Julie je v takovém stavu, že nebude o moc dražší než je cena kovu, takže tam je to fakt jedno.. je úplně možné že to jen bylo v hodně agresivním prostředí a pak to ještě někdo dorazil tím, že to hodil do kyseliny🙂
Zaregistrován
4. 9. 2012
Dobrá, zatím díky, výhledově se pokusím vyfotit i hranu (na pohled se mi zdá stejná jako u ostatních) a poprosím znovu o názor. Ale o tom potom 😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak ta Julia Mamaea, pokud jde o tu první fotku, nebyla v žádném případě čištěna v kyselině a v žádném případě to není lité falzum!!! Cena kovu určitě ne, fotka ji dost ubrala nebo si alespoň myslím že ve skutečnosti je hezčí, pravost samozřejmě zaručuji. Bohužel jsem musela dočistit zbytky staré patiny a však nejsem hloupá, abych mince s nižší ryzostí házela do kyseliny!👿
Zaregistrován
28. 6. 2008
martinvangelis- pokud by vám ji tato debata znechutila, nemám problém vrátit za minci peníze. Teď už musím do práce.
Zaregistrován
23. 12. 2009
Korunko klidek...Tenzor prehanel ze spatne fotky...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
12. 1. 2010
Asi tak🙂 Že je opravdu hodně zkorodovaná se asi shodneme. Jinak Philippus podle fotek hrany co jsem dostal vypadá taky ok, ale pokud je pravý, tak je vážně dost netypický hned v několika směrech. Pořád ale čekám na fotky detailu u opisu, o které jsem si řekl🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.