Zaregistrován
6. 11. 2008
Cena Faustiny určitě dobrá 🙂 (už jen sehnat v tomto stavu typ před r.141), Maesa je vidět méně, lze akceptovat, Pius nic moc, zejména rub bída, Lucilla -raději nic, denar Gordiana je sice vidět méně(ale často!) tento je doražený, ale ten střížek... pěkny se dá sehnat za cca 1200-1500Kč takže ač cena odpovídá nešel bych do něj(bude hyzdit platíčko u běžného panovníka), tetradrachma Phillipa je u hlavy sice horší ale to je u většiny kusů(co jsem kdy viděl) a vzhledem k materiálu těžko budeš hledat lepší(a draho)... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 5. 2008
Pochválim sa aj ja,jeden z posledných nálezov .Osobne sa mi rímske mince páčia najviac,začínam pomaly premýšlať nad špecializáciou na toto obdobie,len to musí ešte trochu vykysnúť...
Čo hovoríte na stav podla foto?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Moc pěkný portrét...😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
Dracek- víš, ono to posuzování mincí je mnohostranné a určitě mají všichni pravdu. Můj pohled jsem tu už psala- pokud vím, že si vzácnou minci nebudu moci dovolit, koupím si pro radost alespoň špatnou (mluvím všeobecně, řím nesbírám). Chápu však tebe- pokud jsou časté pěkné mince, proč nepočkat až se objeví opravdu pěkný kousek a pak ho koupit. Je to asi hodně o tom, co si od sbírky slibujeme. Pokud jako investici, pak je určitě dobré kupovat krásné kousky, pokud pro radost, pak určitě u nějakého horšího kousku přivřeme oko a do sbírky ho dáme. Je to prostě na každém a myslím, že mají pravdu všichni. Každý to vidíme podle svých možností a svého cítění. Určitě je zbytečné se tu dohadovat, zda ta či ta mince už do sbírky nepatří, či naopak, když někomu i taková udělá radost. Tak pojďte sbírat a né se dohadovat :-))
Zaregistrován
23. 12. 2009
Derrick..velmi pekny!
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
12. 1. 2010
Vyber z poslednich prirustku, nejdriv stribro od Raucha🙂
Istros, trihemiobol (1/4 drachmy), 4. st. pr. n. l.
Vespasianus, denar, Rim, rok 71
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Trocha bronzu...
take od Raucha:
Severus II (306-307) jako caesar, 1/4 folis, Siscia, 305-306, R
Claudius II. Gothicus (268-270), antoninian, Rim, 269-270
bezne, ale pekne mince konstantinovske ery:
Constans (337-350), AE4, Siscia, 346-348
Constantinus II (337-340), AE4, Siscia, 337-340
Gratianus (367-383), AE3, Siscia, 367-375
a nakonec jeden pekny prirustek Makedonie:
Antigonos Gonatas (277-239 pr.n.l.), AE18/20, neznama mincovna
Tesim se na zhodnoceni od Dracka 😋 😎
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Severus II. relativně ujde, ty AE3/4 jsou také slušné, slabší je ten Claudius, ale třeba jen neumíš fotit(nevím)...
P.S. Dnes jsem byl na veletrhu Numismata, antiky spousty, ale ceny zcela nehorázné - kam to spěje?!?...
Zaregistrován
12. 1. 2010
A co Vespasianus?
Fotit umim, ale mam omezene moznosti (je to foceno mikroskopem s nenastavitelnymi parametry, zrcadlovkou s ohniskem 45 cm to holt nenafotim). Ten Claudius je na ty stavy, ktere se u nej objevuji (nejnizsi obsah stribra, kvalita byla horsi uz jen v Galskem imperiu k jeho konci) jasne nadprumerny. Nerikam, ze nejde sehnat lepsi, ale pak se najdou lidi, co jsou ochotni platit 100+ dolaru, coz je u tak bezneho cisare celkem silenost🙂
Ty ceny, ja nevim, vyhral jsem na dalsi aukci Raucha v ramci Numismaty 2 tetradrachmy a denar Tita🙂 Je fakt ze u spousty veci jsem mel limit nekde v polovine vitezneho prihozu, ale pomerne casto mi taky neco uniklo jen o prihoz. Allectus, na ktereho jsem radsi nedaval limit, sel za 65 euro (!) a vsiml jsem si, ze se neprodalo hodne Keltu i zajimavych minci z Rima (pravda, vetsina s prepalenymi cenami). No, kazdopadne jsem rad, ze jsem si vcera nebral dovolenou (dneska jsem jet nikam nemohl), rikal jsem si, ze sance nakoupit rozumne tam bude miziva a aukci muzu dat i pres internet... a tuseni bylo nejspis spravne.
Zaregistrován
23. 12. 2009
Je pravda ze u Raucha byla vetsina minci trochu vysoko...ale obcas se tam da neco najit. Ja jsem rad za toho Licinia. Alespon neco.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.