Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Aliquis

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2012

#891 - 20. 2. 2013, 19:30

Ľahko sa nájdu, ale pekný strieborný Gallienus sa nechá aj zaplatiť.

shareman

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#892 - 21. 2. 2013, 17:12

Taká normálna rodinka 😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#893 - 23. 2. 2013, 23:02

tenzor: musím reagovat. Pročítám si chlvbírnu od začátku a na 17. straně jsem narazil na debatu o Nepotianovi na aukci Dukátu. Já tam byl. A buď rád, že jsi ji nekoupil. Bylo to na 100% falzum. Měl jsem sebou 40 tisíc, ale nekoupil jsem nic. Tech falz tam tehdy bylo z antiky více. Mám foto několika stejných falešných Nepotianů (ze stejných razidel). Na eBay byly i za 2 USD (nabízeny jako kopie)... Přijel jsem tam tehdy vybaven penězi i fotografiemi různých falz a nemýlil jsem se. Podobně se prodávala na aukru erotická spinntrie (antický žeton) za 15000 s tím že je z ČNS Praha a tam by ji guru Petráň přeci nedal kdyby byla falešná. Omyl, Petráň s tím nesouvisí. Bylo to taky falzum. A taky jsem tu četl názor, že levné AE3 se nepadělají, také omyl. Jsou např. ražená falza Joviana z Bulharska (originál za 350Kč). Takže dvakrát měř a jednou kupuj, platí i pro sběratele.

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#894 - 24. 2. 2013, 00:16
I ,,guru" Petráň uvadi ve sve knize ,,Je znamo pouze nekolik exemplaru unikatne vzacneho antoninianu razeneho v Mediolanu... tedy zadne domenky. http://www.acsearch.info/search.html?search=Aureolus CONCORD EQVIT&view_mode=1&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ol=1&sort=&c=&a=&l=#3

1) 😋 právě jsem dal příspěvek, kde jsem pana P. označil za "guru", tak mě pobavilo, že nezávisle na to čtu o stránku zpátky totéž označení...😃 ale nevím jak ty, ale já nemyslím lichotivě

2) ad Aureolus - s těmi "několika kusy" se vypořádali již editoři RIC před desítkami let. Žádné mince Aureola nejsou. Existují pouze mince Postuma z Mediolana z doby, kdy toto město obsadil Aureolus. Ostatní jsou opravdu doměnky.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#895 - 24. 2. 2013, 00:35
Ano, Siscia, RIC 106 Jestli to není tajemství, za kolik byl?

tak tak, a když už jsme v chlubírně, mám stejný ksichtík (tj. Siscia) i ve žluťoučké variantě.
Za 800 je to přijatelná cena.

V roce 2011 tu probíhala debata o cenách a vyhlídkách cen: tak jen na okraj téměř před 20 let (tak dlouho sbírám) se i za horší platilo 550. Takže gratulace.

Zároveň konstatuji, že mnohé mince jsem v posledních pěti letech kupoval levněji než před 20 lety 😕 Ale dnes pozoruji paradox: na zahraničních trzích stojí antika více i při kurzu 20Kč/1USD než kdysi při kurzu 42Kč/1USD (tj. je tam draho), ALE přitom v ČR kupuji za podobné ceny už 20 let (tj. žádné zhodnocení, bavíme-li se o investici 😉 ).

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#896 - 24. 2. 2013, 08:57

To, ze se s tim editori RIC nejak vyporadali neznamena ze to bude celosvetove prijaty fakt.

Oznaceni pana P. jako guru jsem myslel samozrejme s nadsazkou.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#897 - 24. 2. 2013, 09:33

Jotapianus: díky za cenné připomínky. K tomu Nepotianovi jsem se tehdy snažil sehnat fotky padělků, ale nebyl jsem úspěšný v tom smyslu, že bych našel něco podobného. Je vidět, že zkoušet koupit extrémně vzácnou minci na regionální aukci, kde navíc nemají moc znalostí o antice, je opravdu jak sázka do loterie..
Ad levné AE3 mince, pro někoho může být levné třeba cokoli pod 10 000🙂, ale byly myšleny běžné mince za stovku apod., slušného Joviana už bych do této společnosti neřadil.
Pokud jde o aukce ČNS, už jsem slyšel u očividných padělků od jejich majitelů mnohokrát něco ve smyslu, že "tato mince pochází z aukce ČNS, takže MUSÍ být pravá". Nevím jestli pan Petráň kontroluje osobně mince pro aukce ČNS Praha, ale faktem zůstává, že i na těchto aukcích už se vyskytly padělky.

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#898 - 28. 2. 2013, 23:59

Přidávám zdroj onoho nepravého Nepotiana z Brna.
http://www.forumancientcoins.com/fakes/thumbnails.php?album=search&search=nepotian

Jedná se o databázi Dr.Ilyi Prokopova - vřele doporučuji prohlédnout!!!

Tři stejné mince, stejné razidlo, různá patina, různý vzhled. Ten brněnský měl natíranou, lehce pórovitou černou patinu, toto razidlo.

Obrázky:

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#899 - 3. 3. 2013, 12:57

Pokračování diskuse o padělcích hlavně v obecné rovině bylo přesunuto sem:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/diskuse-o-padelcich-antickych-minci-15297

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#900 - 7. 3. 2013, 22:52

Abychom se v chlubírně posunuli dále nandávám jediného mého Eugenia. Pochází z kroměřížské aukce v roce 2006. Za 20 let jsem unás osobně viděl snad jen tohoto. Tak jsem to tehdy koupil za 3300Kč (volačka 1700).

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.