Zaregistrován
12. 1. 2010
Pri mnozstvi, v kterem se tyto mince chrlily (viz narust mincoven a dilen behem 4. stoleti), dost pochybuju, ze by se v tom nekdo nejak zvlast hrabal.
Nicmene je zajimave, ze i tak byla (ze by profesionalni hrdost?) vetsina minci i presto, ze mely minimalni hodnotu, vyrazena dobre a bez chyb.
Zaregistrován
6. 2. 2013
Zaregistrován
21. 2. 2012
Aby som pravdu povedal, mne sa nepáčia. Je to v podstate zmätok.
Zaregistrován
14. 3. 2008
tady ještě jedna ukázka
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
Jaj pekny🙂...Aurelian v pohybu😃.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
19. 10. 2011
to je 3D😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
Vypadá to skoro jako indická napodobenina - démonický dvouhlavý císař😉
Zaregistrován
14. 3. 2008
Galienus a ten klon vzadu vypadá jak Claudius II
Obrázky:
Zaregistrován
20. 6. 2012
CLAUDIUS sestercius RIC I 112
Dúfam, že v téme "chyboražby" nie som s týmto dotazom až tak úplne mimo 😉
Zaujímalo by ma, akým spôsobom dochádza k vzniku vyznačených priehlbní v prípadne, že majú prirodzený pôvod...
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Vetsinou to zavdava pricinu k podezreni ze ten puvod neni "prirozeny"😉 Ale dejme tomu, ze je..
Ty prohlubne vznikaji pri razbe normalne, akorat, ze jsou mnohem mene rozsahle a tedy i mnohem mene viditelne. Doufam, ze me ted oliver nesetre, ale z toho co jsem z ruznych del i zkusenosti pochytil a aplikaci logiky jsem dosel k tomu, ze kdyz jde jedna cast strizku v okamziku razby nahoru, tak diky vnitrnim tlakum ta cast vedle, co nahoru jit nemuze, jde naopak u linie zlomu trochu dolu. Tim take vznikaji ostre prechody, ktere u lite mince naopak nebyvaji videt a sekundarne i "halo" efekt viditelny u stribrnych minci.
Ale proc je to u tehle mince tak vyrazne, to nevim.😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.