Zaregistrován
6. 8. 2020
Zdravím všechny. Co říkáte na toto? Vypadá to jako nálitek. Písmeno "R", které je podle mě přes něj vyraženo, ukazuje, že nálitek vzniknul před ražbou. Je to možné?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2020
Hezké odpoledne. Něco mi říká, že tohle je výrobní zmetek. Jak ale vzniknul?
Obrázky:
Zaregistrován
27. 3. 2021
Dobrý den.Moc bych si přála se Vás zeptat na jednu minci.Pracuji jako pokladní a dostala se mi do ruky při placeni 10 Kč 1993 mince.Nechala jsem si ji a vyměnila za svoji.
Chci se jen zeptat, jestli je to chybná ražba, nebo jen nějaké mechanické poškození...Asi jsem to špatně vyfotila
Moc děkuji za odpověď.Renata
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Renata: Zkuste udelat lepsi fotky, viz vyse. Nebo je aspon orezat. Z tech dosavadnich bych to videl na poskozenou nebo zkorodovanou minci. Neni na hrane patrna rez?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
6. 8. 2020
Renata: Podle mě dodatečné mechanické poškození a následně koroze
Zaregistrován
6. 8. 2020
Zdravím. Myslíte, že by to mohla být vada střížku?
Obrázky:
Zaregistrován
29. 3. 2021
Dobrý den, měla bych dotaz k 50ti koruně z roku 1993. Na hraně mince jsou vidět jednotlivé vrstvy kovu. Zajímalo by mne, zda-li je to způsobené používáním (příp. mechanické poškození) nebo by to případně mohla být chyba při výrobě? Předem děkuji za odpověď.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2020
Lenka123: Podle mě to způsobil oběh, ale nejsem tu ze zkušenějších
Zaregistrován
6. 8. 2020
Dobrý den a ahoj. Vada střížku? Co myslíte?
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Podle me vyrobni vada, hrana je pokovena mědí jen z části. Snad nekdo objasni, jak k tomu muze dojit.
Mam 10 Kc, na ktere chybi pokoveni hrany uplne - tam je vysvetleni jednoduche - bylo vynechano galvanicke pokoveni hrany.
Lenka123: cela hrana vypada stejne?
Petr3: pres tu prohluben je razene pismeno? Takze tam byla uz pred razbou a je to typicky vadny strizek.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.