Zaregistrován
27. 9. 2015
...tohle není věc učedníků ale fachmana😉
Zaregistrován
20. 12. 2012
A hodně zkušeného. 😁
Zaregistrován
15. 8. 2014
Na upnutí do soustruhu stačí jednoduchý přípravek vysoustružený z kovu. Jedna část bude plochá a její průměr bude zhruba o 3 mm menší než je mince a z ní bude vybíhat dostatečně dlouhá stopka, která se upne do hlavy soustruhu. Mince se na přípravek nalepí hrubárenským voskem, a možná by stačil i parafín. Jediné co bude trošku problém, je při lepení je pohlídat středovou osu. Potom lze rýhovat hranu naprosto bez problémů. S hrubárenským voskem jsme na přípravky lepili mnohem těžší kusy kovu nebo skla určeného k obrábění. Potřebujete na to pouze plotýnkový elektrický vařič a malý kousek h. vosku.
Adalbert
Zaregistrován
20. 12. 2012
To zní zajímavě. Žeby to vydrželo ten tlak při rádlování,to se mi nechce věřit. Ale pokud s tím máš osobní zkušenost? Jsou všelijaké finty. Člověk se může pořád s něčím novým setkat.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Adalbertem uvedený postup beru jenom v čistě teoretické rovině.
Mince kterou diskutujeme byla upravena určitě jiným zoůsobem. Chtělo by to další fotky. Nelépe celý obvod hrany tak,aby bylo vidět na každý vroubek. Takže minimálně čtyři detailní fotky.
Zaregistrován
27. 9. 2015
...pokud by to vydrželo ten tlak ,proč nebyla rýhovaná celá mince?Bylo by to logické.Mince byla vložena tak ,aby kousek vyčníval ven,kvůli manipulaci a pozdějšímu vyjmutí mince ,jde vidět,že mince nebyla upnuta přesně,ale je neděle je mi to jedno😃 😋
Zaregistrován
24. 12. 2021
To by jeden nerekl, co jedna mince zpusobi za rozruch ☺️
Hele, ja na ni fakt narazil nahodou, kdyz jsem se prohraboval staryma vecma. Tenkrat jsem si myslel, ze se nejak poskodila pri razbe. Ale to je fuk, me zajimaji hodinky a stary auticka a vim, ze obcas vykoukne neco neobvykleho. A tak jsem ji sem prsknul, jakoze co kdyby. Pisete tady, ze ucni to nebyli, ze to musel byt nekdo zkusenejsi. A ze to udelal naradim, ktery ani neznam. Ale rikam si zase, proc by to nekdo delal? Jako ze jsem zamestnanej v dilne a jen tak z prdele me napadne upravit si petikorunu. Jen tak. Povenuju tomu nesmyslu nejakej cas z pracovni doby. A pak tu vylepsenou petikacku hodim do automatu na kafe. Jen tak. Asi jsem divnej, ale me by nikdy takova chujovina nenapadla ani ve snu ☺️☺️
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, ale můžeš to teda zkusit prodat jako umělecký dílo! 😁
Zaregistrován
24. 12. 2021
No kdyz to tak ctu, jak to mohlo vzniknout, tak se to za umelecky dilo da skoro povazovat. Protoze venovat tolik casu a usili takovy blbosti, to chce fakt kus talentu a estetickyho citeni 😁😁
Zaregistrován
25. 7. 2006
Lucky: Jak psal bertik: "Pěkná Vánoční hádanka." Nevime presne, jak je to udelano, a nevime proc. Kazdopadne mince vyvolala odbornou diskusi.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.