Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
6. 8. 2020
Zkusil jsem ještě dofotit pomocí lupy (na lupě mi svítí takové namodralé světýlko a bez něj nevyfotím ani ho...). Je to dost fotek, doufám, že to nevadí.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 9. 2015
...ta poslední fotka se mi jeví jako zásek do materiálu😎
Zaregistrován
20. 12. 2012
Tak tyto fotky myslím vylučují vadu střížku.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Daj aj fotku druhej strany..
Takáto "pekná" chyba mince z výroby by vydržala v obehu až do stavu, v akom aktuálne je? Neverím.
Ale neviem čo to je, ako to vzniklo..
-s-
Zaregistrován
6. 8. 2020
Ramires: zásek čím?
Zaregistrován
6. 8. 2020
Bertik-b1: já jsem si tou vadou střížku vůbec nebyl jistej ani po tom, co jste to téměř odsouhlasili, protože mi přišlo divný, že to nikdo z vás ještě neviděl. Co z těch nových fotek je faktorem ovlivňujícím ten obrat ve Vašem vidění té vady? Ty ostré kraje vrypu? Kdyby byly zakulacené, tak by to ukazovalo na vadu střížku, protože úderem razidla by se materiál přes kraje přehnal až do díry? Je to tak? Je relevantní i barva povrchu v tom vrypu?
Zaregistrován
6. 8. 2020
Stani: zítra rozhodně nafotím a pošlu
Zaregistrován
20. 12. 2012
Petře3.Ta barva povrchu. Kdyby ten vryp byl na střížku, byl by povrch stejný . Za předpokladu, že k pokovení dojde po ražbě. Ovšem pokud je ražba prováděna až po pokovení(jako u středověkých dobových falz),tak by k tomu vrypu,záseku, mohlo dojít i před ražbou na pouze pokovený střížek. Tedy vada střížku-pěkná rarita. Jinak by to rarita nebyla,ale poškození z oběhu, tedy smůla.
Ví někdo kdy dochází k pokovení? Myslím ,že je to zásadní věc.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ještě k tomu vyhrnutí materiálu. Z těchto fotek nelze zjistit,kam je materiál vyhrnut. Bez mikroskopu se nehnem z místa.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.