Moderátoři: numismat, smith

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#621 - 25. 1. 2024, 22:58
  1. Muze jit o vadu strizku pred razbou nebo dodatecne poskozeni obehem - z fotky tezko posoudit. Prikladam foto vetsi vady na forintech v miste letopoctu.
  2. Nalitky jsou na euromincich pomerne caste, viz 2. foto.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

numismat@seznam.cz

Brutvan

Uživatel

Zaregistrován
24. 1. 2024

#622 - 31. 1. 2024, 06:12

Ahoj chtěl bych se zeptat co říkáte na tuhle minci.. Našel jsem na ni pár zajímavých chyb a zajímalo by mě jestli by mohla mít pro sběratele nějakou cenu.. Díky za odpovědi

Obrázky:

Miles123

Uživatel

Zaregistrován
31. 1. 2024

#623 - 31. 1. 2024, 09:57

Ahojte, Dostala sa ku mne 2e DE minca, na ktorej sú z boku vyrazene hviezdičky namiesto textu "EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT" a zasahujú až na hornú stranu mince. Taktiež chyba ryhovanie na zadnej strane po niklovom obvode. Môžete mi prosím poradiť ci ide o fejk ci chyborazbu.

Obrázky:

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#624 - 31. 1. 2024, 11:20
Ahojte, Dostala sa ku mne 2e DE minca, na ktorej sú z boku vyrazene hviezdičky namiesto textu "EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT" a zasahujú až na hornú stranu mince. Taktiež chyba ryhovanie na zadnej strane po niklovom obvode. Môžete mi prosím poradiť ci ide o fejk ci chyborazbu. Obrázky: ...

Je to falzum.

numismat@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#625 - 31. 1. 2024, 11:23
Ahoj chtěl bych se zeptat co říkáte na tuhle minci.. Našel jsem na ni pár zajímavých chyb a zajímalo by mě jestli by mohla mít pro sběratele nějakou cenu.. Díky za odpovědi Obrázky: ...

Vzdy k fotkam napiste, co povazujete za chybu. Ja nic mimoradneho nevidim.

numismat@seznam.cz

Miles123

Uživatel

Zaregistrován
31. 1. 2024

#626 - 31. 1. 2024, 13:53

Nepotesili ste ma ale dakujem za rychlu odpoved

Brutvan

Uživatel

Zaregistrován
24. 1. 2024

#627 - 4. 2. 2024, 23:31

Ahoj , rád bych se dozvěděl co nejvíce informací prosím. Přijde mi zajímavá, když jsem se ji snažil porovnat s originálem tak si myslím že tahle mince má hodně vad a zajímalo by mě jestli by mohla mít nějakou sběratelskou cenu. Díky za odpovědi

Obrázky:

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#628 - 5. 2. 2024, 00:32
Ahoj , rád bych se dozvěděl co nejvíce informací prosím. Přijde mi zajímavá, když jsem se ji snažil porovnat s originálem tak si myslím že tahle mince má hodně vad a zajímalo by mě jestli by mohla mít nějakou sběratelskou cenu. Díky za odpovědi Obrázky: ...

Dekuji za upresneni. Ano, mate pravdu, mince je zvlastni. Ma ruzne drobne vady, nalitky na okraji i v plose, povrch je nerovny, razba je matna a neostra.
Zajimala by me druha strana a zejmena hrana, vroubkovani a opis na hrane budou zrejme taky nekvalitni. Pripadne vlozte fotky. Podle me je to falzum stejne jako nemecke 2euro v predchozim dotazu.
Minule jsem hledal na minci nejakou vetsi jednotlivou vadu, takova tam ale sama o sobe neni, a neposoudil jsem minci komplexně, omlouvam se.

numismat@seznam.cz

rektor

Uživatel

Zaregistrován
28. 12. 2020

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#630 - 5. 2. 2024, 10:59
Na téma euromincí pěkné čtení zde: https://new.coinsweekly.com/news-en/beware-of-this-scam-these-euro-error-coins-are-not-error-coins/

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.