Zaregistrován
29. 11. 2011
To dědek:
Zdarvím,
Samozřejmě jsem se upsal správně je to „známky čisté bez nálepky“ . Vaše odpověď mě uspokojila maximálně. Osobně se mi u druhého scanu také více líbí celistvost známky s razítkem a věřím, že i cena bude lepší, ale už tady zase vzniká nepříjemnost s umístěním známky do alba. Co jsem tak koukal na filaso.cz tak z 90% je cena známky s čitelným razítkem poloviční oproti čisté známce ale samozřejmě se to nedá takhle brát u všech.
To Neumann:
Také zdravím a děkuji za uvítání,
Zeptám se ještě, pokud se mi dostane do ruky skart a chci zachovat celistvost je nějaké kritérium pro ostřižení vzdálenosti mezi známkou nebo razítkem? S tím rozdělením kategorií Československa jste mě celkem dostal je vidět, že opravdu začínám . Ano většina známek je v rozsahu 1944-1992 kterým bych se chtěl ze začátku věnovat nicméně pokud někde vidím dobrý kup nad i pod tyto roky tak neváhám a zakoupím. No valí se mi tu pár neroztříděných známek tak hurá do to.
Děkuji Pavel.
P.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Ahoj, to že použité a nepoužité známky „jsou rovnocenné“ jsem myslel sběratelsky, ne svou tržní hodnotou, ale na výstižnější výraz jsem nepřišel.
S tím zařazováním celistvostí a výstřižků do sbírky mám také potíže. Z pěkného dopisu ale známku neodlepuju, přestože mi ta známka třeba chybí ve sbírce. On se časem jistě najde další pěkný kousek, buď už odlepený nebo třeba na obálce potrhané, polepené nebo jinak nevhodné do sbírky.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Na té padesátihaléřové známce je zajímavé razítko. Má velmi dlouhý nápis a chybí PSČ. Možná je to razítko vlakové pošty, kdo ví? Škoda, že ten otisk je tuze špatný.
Zaregistrován
21. 7. 2007
dědek napsal/a:
Na té padesátihaléřové známce je zajímavé razítko. Má velmi dlouhý nápis a chybí PSČ. Možná je to razítko vlakové pošty, kdo ví? Škoda, že ten otisk je tuze špatný.
Vlaková pošta určitě ne; razítka vlp mají větší průměr.
Odhadoval bych to na Černovice u Tábora. A že razítko nemá PSČ není nic neobvyklého; razítka tohoto typu mám i na dopisech z období České republiky.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Dejvy, to je úžasné, jak jsi to dokázal určit. A co bys řekl o tomto razítku: Malacky 19 12 91, rozpité, bez PSČ a bez hodinového údaje.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
Vypadá to na strojové razítko.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Tak, podobá se to otisku výplatního stroje.
Zaregistrován
29. 7. 2011
Zdravím, dovoľte mi k tejto téme mať trošku iný dotaz mám plné krabice známok vystrihnutých z rôznych dopisov a mám dilemu či tieto známky má len obstrihať a tak uložiť do albumu, alebo ich odlepiť pomocou vody, čím môžem známku znehodnotiť. Pozorne som tu čítala všetky komentáre a dočítala som sa tu, že by sa mali ponechať na listoch /Neumann/ , keď sa známka vykúpe stratí lep /Evropa1/ a je bezcenná. Bola by som rada, keby ste mi poradili čo s tým, nakoľko tie známky už nie sú na dopisoch. Ďakujem.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To TRIXI.
Pokud jsou známky razítkované, pak se mohou vykoupat a mají cenu razítkovaných známek.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 2. 2009
Trixi: kludne odlepiť, ľahšie sa ukladajú. Nalepená známka už lep nemá tak či tak.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.