Zaregistrován
29. 11. 2011
Takže teoreticky se vyplatí takové známky vykoupat 😃. Osobně je mi to jedno prostě sbírám ČSR II ražené i čisté a to je to oč mi kráčí jen mě to zaujalo🙂.
Pokud by se chtěl ještě někdo vyjádřit a popřípadě to rozvést budu rád.
zatím díky P.
P.
Zaregistrován
2. 3. 2011
Koupání se nevyplatí, protože razítko je stále strojové a cenu to vůbec nezvýší. Bere se to stále jako "razítkovaná známka válečkovým razítkem" 🙂
Zaregistrován
23. 3. 2009
Nejhorší jsou u mě razítkované známky s lepem a nálepkou. Před zařazením známky do sbírky nálepku sundávám a tak musím důkladně odstranit i lep a ještě si udělat do počítače poznámku, že známka byla původně s lepem. Moc práce pro takovou bídnou známku. Razítkovanou bez nálepky bych nekoupal.
Ta razítka nemusí být nutně strojová, ale asi budou.
Zaregistrován
29. 11. 2011
To : Nálepka
No jak sem tady tak pročítal vlákna tak pokud známka nemá lep a je oražená je těžko rozpoznat zda se jedná o SR nebo RR. Nechám je jak jsou do sbírky kterou nebudu nikde vystavovat jsou dobrá (zatím).
To : dědek
Právě že jsem si vždy myslel že SR je umístěno přesně na své místo a to značně čitelně ale u některých známek tomu tak není a to u mě vyvolalo pochybnost.
P.
Zaregistrován
2. 3. 2011
Problém by mohl nastat tehdy, když mám známku prošlou, se strojovým razítkem-vlnovkou a předem znehodnocenou válečkovým razítkem se "setřeným" lepem.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 10. 2011
Ještě bych k tomu dodal, že předem znehodnocené známky mají razítko z pošty Praha 1. Nebo se vyskytují i jiné pošty?
Osobně pokud mám známkubez lepu ale s pěkným razítkem z Prahy, tak je u mě automaticky zařazená jako ražená při výrobě a snažím se sehnat lepší.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.
Zaregistrován
23. 3. 2009
SakoMDKcz, to jsem chtěl právě podotknout, že - zjednodušeně řečeno - razítko může být buď provozní nebo znehodnocující známky pro prodej sběratelům a zároveň buď strojové nebo ruční. Všechny čtyři kombinace se vyskytují, i když ruční razítko znehodnocující známky pro prodej sběratelům je u ČSR II neobvyklé. Někdy je pro mě těžké určit, o co se jedná, a jenom hádám.
Zaregistrován
2. 3. 2011
Ano, dnes razítka mají domicil jen Praha 1
Zaregistrován
23. 3. 2009
Phaennomen, to záleží na období. Také mě překvapilo, když jsem natrefil na razítko mimopražské, které mi tu dejvy skvěle určil jako České Budějovice a ještě dodal: Toto razítko se v 50. letech používalo k orazítkování z ochoty celkem často.
Zaregistrován
2. 3. 2011
Nálepka napsal/a:
Ano, dnes razítka mají domicil jen Praha 1
Já jsem myslel v současnosti 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.