Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
27. 2. 2013
Můžete mi prosím někdo prozradit, co je to za pruhy na té známkce?? Mám jich takových víc a nějak netuším co to je.
U té druhé ten potisk to je způsob znehodnocení ??
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
První známka - rakouská pošta používala ochranné lakované pruhy. Na některých známkách (třeba při koupání) došlo k setření barvy v místech těchto pruhů a pak to vypadá takto.
Druhá známka - dá se to tak říct. Jde o novinový kolek, který se lepil na papír ještě před tiskem novin a byl tak tiskem zároveň znehodnocen.
Zaregistrován
27. 2. 2013
Dík za objasnění :-)
Zaregistrován
3. 3. 2015
pane kolego jen malé upřesnění u té novinové 1 kr jde o nalepení na noviny čímž se platila státu daň, také se tyto
označují jako novinové kolky Jirka z Moravy
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dobry vecer,
tie pruhy su v pravidelnej odstupnosti a farba je svetlejsia ako zvysok ostatnej novinovej znamky. Okrem toho na miestach kde tie pruhy su - chyba odtlacok päciatky. Snad nie mytim znamky ale nejako mechanicky sa ten povrch poskodil..?
Zaujimave co sa vsetko najde.
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
3. 3. 2015
dobré odpoledne již jednou jsem tento albový list zveřejnil a čekal jsem nějakou reakci nyní se opět ozývám a ptám se zná někdo kde nebo v kterém katalogu se nachází razítko VALPO? Klein ani Votoček jej neuvádí předem díky za odpověď Jirka jo Müllera nevlastním
Obrázky:
Zaregistrován
21. 3. 2011
V Mullerovi jsem nenašel.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Valpó - Valpovo je na území dnešního Chorvatska. V příručce od Mullera z roku 1925 je uvedeno pod číslem 3077.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Jo,zapomněl jsem dodat,že já mám Mullera jenom od 1751-1850,tzn. předznámková razítka a tam to není.
Pardon.
Zaregistrován
3. 3. 2015
pane Blažek díky už vím kde se nachází městečko či vesnice Valpo zase jedno tmavé místo v emisi 1867 jak jsem psal ani Klein jej neuvádí takovýchto razítek mám zatím asi 20 ks Jirka z Moravy
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.