Moderátoři: smith

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#131 - 20. 6. 2015, 13:14
Ak som to dobre pochopil vsetko robi program automaticky, vyhladava atd? Dufam, ze sa to nenahadzuje rucne, nie som programator tak tomu nerozumiem.

Ano, spravne. Len musim nastavit nejake parametre pre kazdy aukcny dom - ktore referencie pouziva a ako na ne odkazuje. Dalej je to uz automatika a dnes rano napr. cez 21000 poloziek rimskych republikanskych mince zotriedenych podla Crawforda za cca 30 minut - to je uz slusny studijny material. Urcite sa tam vyskytnu chybicky, to sa da potom doladit manualne.

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#132 - 29. 7. 2015, 20:34

Prve pokusy s klientom pre Android, podobne ako web bude mozne vyhladavat podla literatury alebo podla statu / panovnika.
Zariadenia musi mat pristup k internetu samozrejme.
Pouzitie je jasne - zakaznik pride napr. do obchodu alebo na burzu, uvidi zaujimavu mincu, ak je urcena, najde ju podla literatury ak nie je urcena, vyhlada ju napr. podla statu a panovnika, zisti historicke ceny na aukciach atd...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

CORPUS NUMMORUM

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#133 - 5. 1. 2016, 18:10

Vyhladavanie dostava konecnu podobu.
Je mozne vyhladavat kombinaciu lubovolnych slov, "!" alebo "-" pred slovom znamena, ze sa slovo nesmie nachadzat v popise polozky.
Volba jazyka - pokial je slovo v cestine, obmedzi sa vyhladavanie iba na aukcie v cestine. Je mozne vyhladavat iba polozky s fotkami, dalej polozky, ktore nie su identifikovane do katalogu - take je jednoduchsie najst vyhladanim priamo podla katalogu a cisla.
Je mozne stanovit konecnu cenu polozky od-do a menu (neskor bude prepocitane automaticky podla kurzu v ten den, momentalne je to iba v mene aukcie).
Dalej je mozne pouzit filter na krajinu aukcie (cize povedzme iba aukcie v Ceskej Republike), aukcny dom, alebo konkretnu aukciu.
Co nie je este implementovane, ale planujem pridat je typ polozky (numizmatika, filatelia, faleristika...), momentalne to nema zmysel, kedze aukcie nie su zatriedene.
Program je mozne prepnut do cestiny a slovenciny, ale popisy poloziek su v povodnom jazyku.
Konecny vysledok vyhladavanie je este mozne dynamicky prefiltrovat na klientovi (vid. dole banknote)
Kvalita obrazkov pre nahlad bude lepsia, algoritmus sme vylepsili, ale kym prebehne cez vsetky fotky, podla mojho vypoctu to potrva asi 2 mesiace (>17 milionov poloziek).

Co sa tyka rychlosti - pokial neprebieha na serveri nieco vynimocne narocne, trva vyhladavanie okolo 3-5 sekund + prenos dat podla rychlosti pripojenia k internetu.
Max pocet vysledkov som obmedzil na 100 pre registrovaneho uzivatela.

Ak som na nieco zabudol, dajte vediet. Teoreticky by som mohol este zgrupovat vysledky podla nejakeho parametra, napr. rokov, aukcnych domov, rozsahu cien a pod. Rovnake vyhladavanie sa budem snazit urobit aj na web stranke. Na zobrazeni poloziek este popracujem, pridam datum aukcie a konecnu cenu vydrazenej polozky. 😉

Obrázky:

CORPUS NUMMORUM

SanTaFeCZ

Uživatel

Zaregistrován
20. 9. 2015

#134 - 22. 3. 2016, 13:39
Vyhladavanie dostava konecnu podobu. Je mozne vyhladavat kombinaciu lubovolnych slov, "!" alebo "-" pred slovom znamena, ze sa slovo nesmie nachadzat v popise polozky. Volba jazyka - pokial je slovo v cestine, obmedzi sa vyhladavanie iba na aukcie v cestine. Je mozne vyhladavat iba polozky s fotkami, dalej polozky, ktore nie su identifikovane do katalogu - take je jednoduchsie najst vyhladanim priamo podla katalogu a cisla. Je mozne stanovit konecnu cenu polozky od-do a menu (neskor bude prepocitane automaticky podla kurzu v ten den, momentalne je to iba v mene aukcie). Dalej je mozne pouzit filter na krajinu aukcie (cize povedzme iba aukcie v Ceskej Republike), aukcny dom, alebo konkretnu aukciu. ...

Zdravím, tak jak to s Corpus Nummorum vypadá? Kdy přibližně bude veřejný, dostupný k předplacení? 😃

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#135 - 22. 3. 2016, 18:11

webova verzia je tesne pred dokoncenim, takto momentalne vyzera.

Obrázky:

CORPUS NUMMORUM

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#136 - 28. 3. 2016, 21:10

beta verzia online, ak chce niekto vyskusat, este mi treba par veci dokoncit, takze to budem dost casto restartovat...
Odporucam pozriet napr. cez Bibliografiu, autor Crawford, Roman republican Coinage, je tam linknutych 26 tisic minci, prip. Cach, tam je nejakych 2500. Je tam stale dost bugov a nie vsetko je prelozene do CZ/SK...
Search je obmedzeny na 10 vysledkov

CORPUS NUMMORUM

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#137 - 28. 3. 2016, 21:56

Vyskusane , len tablet mi to neukazuje spravne🙂

Obrázky:

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#138 - 28. 3. 2016, 22:01

na tablete je na taku appku prilis male rozlisenie. Specialna android verzia sa pripravuje.
Odporucam minimmalne 1280x1024

CORPUS NUMMORUM

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#139 - 29. 3. 2016, 21:40

Poopravoval som plno veci a minimalne 24 h sa toho nedotknem, kedze cestujem, takze kto chce moze skusat.
Pokial mozno nie na mobiloch a tabletoch😃

CORPUS NUMMORUM

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#140 - 20. 5. 2017, 20:04

Projekt stale zije a intenzivne sa na nom pracuje (aj ked to tak mozno nevyzera). Tak aspon posielam nejake screenshoty z windows aplikacie😉

Obrázky:

CORPUS NUMMORUM

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.