Moderátoři: smith

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#11 - 25. 5. 2011, 19:38

NumizmatSR: co sa tyka penazi, mam to premyslene, milionarom sa asi nestanem ale na prezitie by to stacit mohlo. Hlavne ze by to bol konicek a praca zaroven. Kvoli tomuto projektu som dal vypoved v Norsku, kde som 13 rokov robil softwer pre vrtne plosiny a rafinerky.

Diskovy priestor nie je az taky problem, skor tie prenosy dat. Zatial mam server v USA, ak sa to rozbehne tak to casom presuniem domov, dnes su disky skoro zadarmo, horsie je to s kapacitou liniek a mnozstvom prenesenych dat.
Zaujimala ma reakcia na ten bod 2 - zdielanie dat navzajom, kedze pri dnesnych paranojach som predpokladal, ze nie kazdy tomu moze byt nakloneny. Skype funguje v podstate na podobnom principe, pri prenose dat sa vyuziva kapacita pripojenych uzivatelov. Mam taku predstavu, ze napr. uzivatelia, ktori by nechceli povolit zdielanie by museli mat predplateny pristup asi na tej urovni $10 rocne, aby sa zaplatila linka.

Co sa tyka ceny, vela zavisi od konkretnych aukcnych firiem, ak budu suhlasit so zverejnenim dat zdarma, aj ja ich zverejnim zdarma. Spoplatnit planujem iba niektore specialne funkcie - napr. tie casove osi, statistiky, a pod. Vsetky zakladne funkcie a katalogy by mali byt zdarma. Dolezite je, aby tam bolo co najviac uzivatelov. Inak, na Slovensku a v Cechach to planujem testovat, takze pre nas trh bude zdrama uplne vsetko, tych par desiatok uzivatelov ma nezabije😉

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován
1. 10. 2008

#12 - 25. 5. 2011, 19:55

Chápu to dobře? Facebook mincí? Uživatel nahraje fota mincí co má a zároveň se může kouknout i na ostatní mince, ale nebude potřeba se navzájem mezi uživateli povolovat (jde o mince ne o uživatele???) + uživatel bez profilu poplatek?

Nějak podobně fungují stránky horských kol myslím... Když hledám ročník a typ, tak najdu několik uživatelů, co to kolo mají včetně komentu ke kolu (vlastnosti)?

nebo jsem uplně mimo??? (programuji velmi okrajově, spíše jako uživatel) 😉

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Flohmik

Uživatel

Zaregistrován
26. 10. 2008

#13 - 25. 5. 2011, 19:56

Držím palce, ať se projekt podaří dotáhnout do konce!! Vidět na časové ose, kdy a kde mince dražila je bezva věc, ale nechat si znázornit časový vývoj cen je k nezaplacení. To myslím uvítá každý numismatik a nejen oni... Všichni ti výrobci pseudokatalogů by se mohli jít zahrabat.

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován
1. 10. 2008

#14 - 25. 5. 2011, 19:57

bod 1 je naprd, bude to nespolehlivý a pořád to bude hlásit page not found...

Vlastní databáze je jistota, když už se s tím člověk dělá...

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#15 - 25. 5. 2011, 20:33

bod 2) , to by znamenalo že každý uživatel by musel mít nainstalovaný ekvivalent skype/torrent a musel by být počítač online. Má tohle cenu řešit s nástupem cloudu?
IMHO, primárně vlastní banka + stáhnout obrázek ze zdroje pokud ho v bance nemáš.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Vanya

Uživatel

Zaregistrován
28. 2. 2009

#16 - 25. 5. 2011, 21:52

Nie su to web stranky, ale standardna (sietova) aplikacia, ktora komunikuje na pozadi cez http protokol, kvoli firewallom. Cize page not found sa da v programe jednoducho osetrit. Osobne nie som priaznivcom web strankovych aplikacii - prilis vela obmedzeni. Socialne siete typu facebook pre zberatelov minci existuju, napr. coinnetwork.com a colnect.com, takze tam by som neprisiel asi s nicim novym... ale ako inspiracia urcite posluzili. Vacsina funkcii typickych pre socialne siete sa da do programu zapracovat (a aj to planujem), ale urcite to nebude to najdolezitejsie v programe. Katalogy z centralneho servera sa replikuju do lokalnej databazy, takze program funguje aj bez internetu. Uzivatelske data su iba v lokalnej databaze. Zdielat zbierku alebo cast zbierky s vybranymi uzivatelmi bude samozrejme mozne. Za najdolezitejsie povazujem vytvorenie co najkompletnejsich katalogov (nielen co do poctu, ale hlavne kvality informacii) plus krizove referencie na literaturu a aukcie. Uzivatelia budu mat moznost podobne ako vo wikipedii sa podielat na tvorbe katalogov (samozrejme nie hocikdo), diskutovat na urovni jednotlivych poloziek v katalogu a pod.
Samozrejme podpora unicode, takze opisy v rustine, arabstine, cinstine ziadny problem, snazim sa doprogramovat aj automaticke transkripcie do latinky a podobne vychytavky... bude toho dost a hlavne, funkcie programu bude velmi jednoduche rozsirit cez pluginy, je na tom postavena cela aplikacia, ktora je vlastne iba kontajner na hierarchicke data.

gorila: pocitac musis mat online aj pri bode 1 a 3. Cloud je iba dalsi buzz world o ktorom za 2 roky nebude uz nikdo hovorit. Par konzultantov sa na tom teraz nabali a koniec. Z mojej vlastnej skusenosti, z hladiska rychlosti a dostupnosti je najlepsie mat aplikaciu a data na svojom lokalnom pocitaci. A skus si pozriet cenik napr. Amazon EC2, absolutne nepouzitelne pre priemernu firmu.
Vlastna banka obrazkov je samozrejme najjednoduchsie riesenie, ale ide mi o minimalizaciu nakladov, aby bolo mozne poskytovat data zdarma.

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

xstancl1

Uživatel

Zaregistrován
1. 10. 2008

#17 - 25. 5. 2011, 23:40

hmm, tak to už je pro mne science fiction... 😁 Těším se až to uvidím!

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#18 - 26. 5. 2011, 08:27

pokiaľ sa poplatok bude pohybovať cca 10€ -rok určite privítam takú možnosť.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován
22. 3. 2009

#19 - 26. 5. 2011, 09:10

Boha, tak myslím, že toto bude super vec, už sa veľmi teším...
Ozaj, nepotrebuješ sponzorov?😃

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#20 - 26. 5. 2011, 09:54

Senza, už se na to těším.
Tady je link na Noble numismatics v Sydney
http://www.noble.com.au/
dělají tři aukce ročně a v archyvu mají skoro čtvrt milionu položek.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.