Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
11. 10. 2015
Poslaná je do Holešova. Chtělo by to sken druhé strany, zda v textu nebude nějaká nápověda. Může jít například o železniční zastávku nebo vesnici podél trati někde v okolí.
Zaregistrován
27. 4. 2018
Oskenoval jsem zadní stranu dopisnice.Psal jsem, že ze zadní strany se nic nezjistí. Nahoře je perem napsaná železniční stanice, kde byla dopisnice vhozena do nádražní poštovní schránky.Poštovní úředník v poštovním voze napsal na dopisnici stanici z které byla do poštoního vozu doručena. Musí do být stanice mezi Vídní a Holešovem.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 10. 2015
Podle textu z druhé strany jde asi o obchodníka. V rozvrhu cest zmiňuje Poprad (pokud jsem to dobře vyluštil).
Na železnici Vídeň-Bohumín navazovala Bohumín-Košice. Myslím, že perem napsaná železniční stanice je Karwin (Karviná).
Zaregistrován
27. 4. 2018
To první písmeno je spíše P nežli K.Kdo umí kurent tak to přečte. Oskenoval jsem srovnávací tabulku.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 10. 2015
Neřekl bych, že jde o P. Nejsem žádný odborník na kurent, ale že by někdo pokračoval v psaní dalších písmen u spodního obloučku P mi přijde divné.
Když píšu velké P, další písmena přidám dole a ne někde uprostřed.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 10. 2015
Na internetu jsem nenašel žádnou ukázku jak navazují písmena na velké P v kurentu. Pokud máš pravdu a první písmeno je velké P, tak jsem maximálně vyluštil Pro... (Prosnitz ???).
Radši se jdu věnovat rekonstrukci Hradčan 25h fialová, hledat drobné rozdíly v kresbě paprsků je mnohem jednodušší, než luštit cizí škrabopis.
Zaregistrován
27. 11. 2014
Já bych řekl že je to V.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Bude to P, protože P jde pod řádek, čili navázání "uprostřed" je O.K. Mohl by to být Prossnitz (Prostějov) nebo něco Pove??, ale přikláněl bych se k Prostějovu. Ten už tehdy existoval.😃
Zaregistrován
14. 4. 2010
17241965 - pre zaujimavost, aka je tam denna okruhla peciatka?
Zaregistrován
6. 2. 2009
Podľa mňa je to pečiatka Holešov (Holeschau) ako prijímacia-doručovacia pošta.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.