Zaregistrován
1. 12. 2007
Jak si myslíte ze by se stavěli autoři zpravodajů a publikací vydaných v 80 letech k její digitalizaci.
První vlaštovkou je filaso.cz a časopis Filatelie?
Najde se tu někdo kdo tyto publikace tvoří ?
Popřípadě nejde se někdo kdo by byl ochoten zpravodaje prodat za rozumnou cenu?
Děkuji za odpovědi Zbyněk
Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf)
Zaregistrován
21. 7. 2007
Záleží na tom, jak jsou postavená autorská práva - někdy je vlastní autor, někdy vydavatel. Každopádně ke slušnému vychování patří souhlas vlastníka AP.
Zaregistrován
1. 12. 2007
Proto se ptám.
Chtěl jsem vyvolat diskuzi na toto téma. Právě zpravodaje z osmdesátých let jsou nejchoulostivejším zbožím a může se stát že budou nenávratně pryč. A taky kvalita tehdejších reprodukčních technik se vzrůstajícím věkem klesá.
Né každý vlastní všechnu literaturu a pokud se to dá dohromady už to budou slušné metry knih. Sám vlastním Filatelie od šedesátých let a na co jsem hrdý teměř všechny filatelistické příručky. Toto mít v digitální podobě s fulltextovým vyhledáváním a byť i placené určitě by se našlo více zájemců o takovou to knihovnu.
Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf)
Zaregistrován
14. 4. 2005
Dobrý den,
digitalizace časopisu Filatelie na stránkách Filaso.cz je moje práce. Podrobnosti rád sdělím na emailu ales.naprstek@seznam.cz - nevím co přesně Vás zajímá.
Aleš Náprstek
Zaregistrován
1. 12. 2007
Tak filatelistická literatura má už 30 stran. Použítým zdrojem je většinou internet. snažil jsem se dát dohromady všechny možné zdroje.
Novinkou je klikatelný obsah na konci knihy.
Prosím pokud některou z publikací vlastníte i která není uvedena v seznamu chtěl jsem vás poprosit o napsání ůdajů z tiráže knih, aby se doplnily informace o knize.
Další mou prosbou je napište mi názory na třídění popřípadě jak text zorganizovat aby byla publikace co nejpřehlednější.
Další otázkou do diskuze je ohledně obsahu časopisů na který se taky chystám.
Udělat kromě výpisů obsahů jednotlivých čísel i řazení podle témat?
Na internetu se většinou vyskytují obsahy podle kategorií z jednotlivých ročníků.
Zbyněk
Zaregistrován
30. 12. 2008
Aleši.Máš v tom již naťukány první ročníky Filatelie?Pokud ano,pak by mne zajímali články s tématikou ČSR I a Německé inflace a hyperinflace.Jestli můžeš,zveřejni seznam.Díky.Též by mne zajímalo,zda někdo elektronicky zpracovává i aukční katalogy naších předních aukčních síní.Dal jsem si na to inzerát,ale nikdo mi nic nenabídl.a to je škoda.Protože dát dohromady pořádný katalog na známky ČSR I,to není sranda na 1 rok.Já myslel,že to zvládnuna rok 2008,ale spolupráce se vyvíjí až tak na rok 2018.Jakmile totiž s někým začnu osobně spolupracovat,tak se spolupráce překlopí do řešení osobních a rodinných problémů,
finančních problémů spolupracovníků,což mi zabírá jinak vzácný volný čas.Největší rekord jsem měl 80 hodin v kuse bez spaní.
Bohužel to souvisí s Filatelií víc,než si kdo myslí.Jinak jsem ochotnej Ti pomáhat.Protože informace je to nejcennější,co se může ve Filatelii sehnat.Proto chodím na internet.
Zaregistrován
1. 12. 2007
Vážení fanouškové Filatelie dovoluji si vás upozornit na výsledek mého hraní s OCR programem a pdf časopisem Filatelie ze stránek filaso.cz je jím menší dokument s možností vyhledávat v textech.
Jedno takto zpracované číslo najdete Zde velikost je 3,25 MB což je proti původnímu pdf o velikosti 13 MB značná úspora.
Prosím vyjádřete se co si o tom myslíte. Zároveň se mi ozvěte pokud porušuji nějak autorská práva a já ten soubor ze serveru smažu.
Ještě jednu prosbu mám nevíte jak se jmenoval font kterým časopis filatelie byl vysázen? Bohužel jsem jej v počítači neměl a tak počítač použil podobné dostupné fonty.
Předem děkuji za odpovědi. Zbyněk
Zaregistrován
1. 12. 2007
hodnocení + a -
- Menší velikost
- možnost vyhledávání
- jiné fonty a tím částečně rozhozená sazba
- rozmazanost obrázků (ale zase zmizely rastry, možná pujde ještě zlepšit ale nevím jestli na úkor velikosti)
Zaregistrován
11. 7. 2006
JO! ANO! YES! tohle je ono, hlavně vyhledávání je paráda. Pokud se podaří takhle udělat všechny... no, asi skorovšechny... :-) Filatelie, bude to paráda.
V této formě by se to dalo určitě i zpeněžit. Ovšem co na to "autorská práva"?
Akir
Nové Evropské Známky
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.