Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#11 - 26. 2. 2009, 10:10

Používat nejvyšší možnost citlivosti při obrázcích.Alespoň tak,aby při zvětšení detailu např.spirály byla dostupná možnost zvětšit na 300% velikosti,bez toho,aby se to rozložilo na body.V tomhle ti opravdu velmi moc píchne Picaso.
Jinak jsem písemně zažádal o katalogy Aukra,Profilu,Sovy,Alfilu.Hledám ještě internetovou adresu Brna na katalog Merkur a časopis Merkur Revue.Mluvil jsem i se synovcem a neteří a jsou ochotni mi přeložit i časopis co si vydává
knihtisk org.v USA.S autorem jsem též v písemném styku.To samé i s místopředsedou sekce perfinů.

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#12 - 26. 2. 2009, 10:18

Ano i náhledy titulních stran.Jsou tam vždy ty nejlepší věci z Filatelie nebo aukce.Nejde o to,jestli to budu mít na 1 a nebo na dvou DVD a nebo na velkokapacitní pásce streameru,ale abych to měl k dispozici,když budu náhodou něco hledat.Já takhle marně už 10 let naháním článek od znalce Šrámka Jak určovat
sdružené zoubkování na jednotlivých známkách u známek Neotypie.Článek vyšel v Merkur Revue.
Bez toho nemohu ukončit kapitolu o známkách neotypie ve specializovaném studijním katalogu na ČSR I.

Akir

Moderátor

Zaregistrován
11. 7. 2006

#13 - 28. 2. 2009, 21:20
Používat nejvyšší možnost citlivosti při obrázcích.Alespoň tak,aby při zvětšení detailu např.spirály byla dostupná možnost zvětšit na 300% velikosti,bez toho,aby se to rozložilo na body.V tomhle ti opravdu velmi moc píchne Picaso. Jinak jsem písemně zažádal o katalogy Aukra,Profilu,Sovy,Alfilu.Hledám ještě internetovou adresu Brna na katalog Merkur a časopis Merkur Revue.Mluvil jsem i se synovcem a neteří a jsou ochotni mi přeložit i časopis co si vydává knihtisk org.v USA.S autorem jsem též v písemném styku.To samé i s místopředsedou sekce perfinů.

Skrblíku, nepleť si skener s fotografickým filmem. Skener nemá citlivost ale "rozlišení".
kener](http://cs.wikipedia.org/wiki/Skener)
A fotografie ve starých časopisech nemá cenu skenovat s vysokým rozlišením protože už původní obrázek měl "horší kvalitu" (odborníci určitě doplní správný pojem). Prostě "Kde nic není, ani čert nebere" :-)

zirkonxx

Uživatel

Zaregistrován
1. 12. 2007

#14 - 1. 3. 2009, 00:25

nahodo perokresby a do jiste miry i fotografie si zaslouzi vetsi rozliseni.

A to snizeni kvality je ofsetový rastr fotografiji a program to castecne diky stupnum sedi kompenzuje

Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf)

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#15 - 2. 3. 2009, 10:55

Ok,hlavně že si rozumíme.Profil mi odkázal na Filatelistickou knihovnu.Ok.Ale jaké je na ní spojení buď telefonické a nebo email? Velmi rád si vezmu na starost kompletní digitalizaci Ecksteinů.

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#16 - 4. 3. 2009, 11:34

Už jsem ten kontakt sehnal od pana Hynka z Filatelie.Jinak jsem ho poprosil o spolupráci pro případ problému Hz 14 u HaV

zirkonxx

Uživatel

Zaregistrován
1. 12. 2007

#17 - 4. 3. 2009, 23:58

v cem je eckstain tak uzasny ? a jak si predstavujes tu digitalizaci ?

Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf)

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#18 - 30. 3. 2009, 09:48

Postupně nascenovat jednotlivé ročníky tohoto katalogu.Pro ty,co jej nikdy neměli v ruce,tak katalogy Eckstein jsou nejpodrobnější katalogy té doby a jsou nositely velkých zlatých medailí na světových výstavách známek.Z nich vycházejí další katalogy.Co nezná Eckstein,to je zkrátka Rarita a nebo unikát.

JiMarko

Uživatel

Zaregistrován
23. 1. 2008

#19 - 23. 4. 2009, 10:41

FILASO (filatelisté sobě) - v dubnu byly přidány čísla ročníku 1978. Jde to pomalu, ale děkujeme.

ales.naprstek

Uživatel

Zaregistrován
14. 4. 2005

#20 - 12. 5. 2009, 11:25
FILASO (filatelisté sobě) - v dubnu byly přidány čísla ročníku 1978. Jde to pomalu, ale děkujeme.

Pomalu to opravdu jde, ale zatím držíme rychlost jedno číslo časopisu obden. Jsem rád, že digitalizace časopisu Filatelie přináší někomu užitek.

S pozdravem
Aleš Náprstek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.