Zaregistrován
12. 1. 2010
Ja bych rekl spis 1. a 5., u 2., 3. a 4. podle tak malych fotek tezko rict. je fakt, ze 4. vypada divne, ale pokud je to ten pripad, tak se doryvani vubec nepovedlo, naopak u 2. by se povedlo hodne dobre. U 3. duvod duvod doryvani nechapu, s tim reversem je to porad mince za par set, pokud by to nebylo komplet predelane, tak by byl vydelek tak dve stovky za nekolik hodin prace.
Zaregistrován
19. 1. 2011
U trojky snad trochu doryvany uces, ale len mozno. Chcelo by to mat ju v ruke. U 5. kontury postavy a kridla, ale tiez si nie som uplne isty. Inak Lanz sa v poslednych rokoch stal neslavne znamym pre predavanie doryvanych bronzov, treba si unho davat bacha.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ono to vsechno je od Lanze a ten u tehle veci uvadi, zda je to upravovane ci ne. Myslim, ze u vseho bylo, ze jsou jak doryvane tak hlazene. No mozna se mylili. A mozna nekdo to doryva jen tak pro zabavu. To jak ja dokazu cistit minci za 200 Kc nekolik dni🙂
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak mozne to je, ale moc caste to neni, padela a upravuje se prevazne kvuli zisku🙂 Jinak hlazeni obecne za tooling povazovane neni, i kdyz se povazuje za slusnost to uvadet.
Zaregistrován
21. 2. 2012
To dorývanie je ale riadne chrobák v hlave. Človek to potom vidí asi aj tam kde by nemusel.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Antikari tento web (casopis) asi znaji, ja na nej narazil vcera (jak uz to byva pri hledani uplne neceho jineho), davam sem odkaz pro pripadne zajemce, pojednava se tam mimo jine prave i o falzech:
Zaregistrován
16. 5. 2011
Mám kamaráda s přístupem ke kvalitnímu mikroskopu. Pokud by mi někdo poslal jisté falzum, mohu nechat detailně nafotit. Pro ukázku jeden Gordián III.
Foto zrcadlovkou
Zaregistrován
15. 7. 2007
to uz neni jen "mikroskop"😉 je to i s analyzou a jedna se o elektronovy mikroskop. koukam, ze ma docela slusne zorne pole. kamarada si vazte, takove fotky by vas jinde prisly na par stovek minimalne...
jenze to neni jen o detailu. je treba vedet co a kde hledat - ale treba se mistni antikari vymacknou, mne nic nerekli😃
Zaregistrován
21. 11. 2011
Super. Jeste mi nekdo vysvetlete, jak se podle toho pozna falzum? Nebo je to na ty dobova limes falza, ze bychom na to koukli?
Zaregistrován
15. 7. 2007
no to je prave to, co jsem uz pred tim nekde nakous. bud je tu nekdo z antikaru natolik znaly problematiky i po strance materialove, ze je schopen se zapojit do pruzkumu a jit presne po konkretnich stopach.
a nebo je tu "pouze" nekdo zapaleny pro vec, ma zkusenosti spise ciste numismaticke, vi zhruba, co je videt pod lupou a co se nekdy tezko sdeluje a je ochoten hledat dukazy. v takovem pripade je treba mit srovnavaci material, ukazat stopy po doryvani napr. apod. to jsou veci, ktere podle mne videt budou a na SEMku je bude mozne dohledat a dokazat. jenze je treba tem vecem, co jsou videt i rozumet.
dal je mozne odhalovat slozeni, sledovat stopove prvky. naprosto nesrovnatelne sirsi moznosti se pak nabizeji pri destruktivnich analyzach - nekam jsem daval jiz zminovane odkazy na odborne clanky (ted nevim kam).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.