Zaregistrován
12. 1. 2010
Umělá patina. Pravost nejde z náhledu určit.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Tenhle sestertius byl stažený z aukce. Je dorývaný?
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Skôr liaty, inak by doryli aj ten reverz, ale nie som odborník na tieto mince.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja tyhle mince radim do skupiny "divne, radsi nekupovat". Urcite je prepatinovany. Revers je divny, ale ani ne tak ta poskozena plocha, jako ty nevyrazna pismena. Na aversu jsou divne stopy v plose a je otazka, zda je to prirozene ci po zasahu nejakeho doryvani - napriklad vpravo dole od vousu jak je dira, tak vidite od obleceni smerem nahoru relarivne pravidelne ryhy. Skoda, ze neni fotka hrany🙂
Zaregistrován
7. 3. 2019
Zdravím Vás zberatelia, mám v zbierku tohoto pekného Constantia, reverz sa mi nepozdáva, čo vy nato ?
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2015
Nejsem sice odborník na toto období , ale mince na mě špatný dojem nedělá .Mám taky pár Konstantinů , tento má nádherné vlasy , ty by mě možná zarazily , ale opis už je mělčí-není tak výrazný , je jasné , že s razidlem bylo už asi nějaký čas raženo a písmo asi odchází dřív ,vě věnci je mírně vyštíplé....u mě dobrý :-) .Ale jak píšu , nejsem odborník na antiku a vycházím z logiky věci .
Zaregistrován
21. 11. 2011
Jo, je podle me v poradku, uz jsem to kolegovi, ktery me kontaktoval primo, psal.
Zaregistrován
4. 9. 2012
jeden, podle mne levý theodosius
https://aukro.cz/theodosius-i-382-383-zlaty-solidus-4-45g-6944621216
levý spíš pocitově, byť pár věcí vyjmenovat dovedu, shodných je dost v databázi forumancientcoins
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ahoj, padelkum a toolingu antickych minci se venuji relativne pravidelne na blogu a Facebooku, zkusil jsem sepsat nejaky clanek, ktery se venuje specialne doryvani minci, tak mozna se nekomu bude hodit. Budu rad za jakekoliv pripominky a postrehy.
http://mince.300ad.com/download/o_doryvani_minci_a_jak_ho_rozpoznat.pdf
Zaregistrován
4. 7. 2016
Pěkný článek. Nejlepší je věta: . V poslední době jsem se zúčastnil divokých diskuzí, zda dorývání je či není v pořádku.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.