harley777ma kriste pane zase nerozumies pisanemu slovu potom nieco prekrutis a zbytocne su tu len negativne utoky na moju osobu ja tvrdim ze som videl mince ktore su v podobnych stavoch ako ta moja a stoja kludne od 2500-4000.kc a viac ci mi vies taku mincu zohnat za cenu 1000.kc?ok kludne ti poslem odkazy na mince ktore sa mi pacia a mozes mi ich za 1000.kc zohnat vobec sa nebudem hnevat trebards tu drachmu Alexandra Velkeho alebo Severusa ktore sem dal Tovy po 1000.kc kus kludne vezmem v tichto stavoch vobec sa nebudem hnevat takze zozenies?1000-1400.kc/ks kludne dam
Benik: To je takova legracni znama vec. Stoji tolik, protoze nejaci noumove na ne daji takovou cenovku. Ale nejde o to, kolik stoji, ale za kolik je nekdo koupi. Na takovem MA shopu nebo vcoins jsou klidne mince v cene 50 eur za 500 eur. Samozrejme jsou tam X let, protoze je nikdo nekoupi. Je to jak prodavat Trabanta - muzes na nej klidne dat cenu pul milionu, ale koupi to za to nekdo?
Ano, jsou aukce, kde se proda mince, za kterou bych ja nedal 100 eur za tech 500 eur. Ale to jsou hogofogo aukce (treba ve Svycarsku), kde se o minci perou dva miliardari, protoze si mysli, ze je to dobra investice. Zjevne neni (obcas se u nas nekdo snazi prodat draze koupenou minci na takove aukci a nedari se mu to ani za polovic🙂
Jak vidis, tak jestli ty jsi ochoten dar za ty me mince jen 1000-1400 Kc, tak pak jakou bude mit cenu tva mince, ktera je o level horsi?
At ale uvedu realny priklad - dneska jsem treba koukal ma pekneho Marka Aurelia - sice jiny typ, ale v podobmen stavu (neli lepsim) - a nikdo ho nechtel za 50 eur (+posta). A to jsme prosim v zahranici, u nas jsou mince levnejsi:
http://www.ebay.de/itm/252961115969?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649
Takze ty nase odhady jsou realne. Zni to, jakoby jsi nekomu naletel a oho MA preplatil. Ale to neni nase chyba. Pokud chces kupovat za dobrou cenu, sleduj treba prodeje tu na foru, obcas jsou tu zajimave a levne veci.
Ja som za toho Aurelia nedal ani cent proste som ho dostal darem od jedneho pana tak som sa len preboha spytal aka by bola jeho realna cena nikomu som nenaletel,mam po vlastnom otcovi niekolko zbierok bankoviek vratane statoviek z roku 1919 a velmi vzacne statovky kde cenu nemoze spochybnit ani top zberatel ktore osobne overoval pan Moravec mam tiez Fereralnu mincu 10.kcs z roku 1993 kde je Rasin tiez velmi vzacna skusobna razba takze nemam len strieborne denare ale aj vzacne statovky a mince kde su ceny trosku na inej urovni ale to by bolo asi zbytocne na tuto stranku davat pretoze by som si akurat vysluzil negativnu kritiku,zaujimam sa o antiku chcem ju aktivne zbierat ale tiez nechcem do zbierky nejake bezcenne pliesky s ciny preto som sa na tejto stranke registroval ze mi tu ludia pomozu ked si clovek s niecim nebude isty ale vidim ze to je zbytocne premarneny cas podla kazdeho mam asi srot nie moc v hogofogo stave s cenou niekde okolo 20€
Benik: Odpověď, jaká je cena, jste dostal od několika lidí včetně velmi zkušeného sběratele, který má o cenách opravdu přehled, to že tomu nevěříte, opravdu není náš problém. Nic mazat nebudu, vlákno je pro poučení začínajících sběratelů dobré a jinak tohle je veřejné fórum - pokud nechcete, aby vaše příspěvky někdo četl, nedávejte je sem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.