Moderátoři: smith

Zdravím!
Předem se omlouvám, jestli je odpověď na mou otázku někde v tomto fóru. Nechtělo se mi ale vše pročítat, tak se raději rovnou zeptám.
Velice se mi líbil Moravcův katalog českých mincí, který je plný variant různých ražeb. Ať už se jedná o sebemenší detail, vždy mam radost, že se možnost sbírání mincí, které už třeba mám dále rozšiřuje o více možností.
Proto bych se rád zeptal, jestli existuje něco podobného i pro předchozí mince - od první republiky dál. Nějaká knížka, kde jsou uvedeny různé varianty jako je tomu u zmíněného Moravce. Případně pokud je knížek více, například pokud každá uvádí něco jiného..
Předem děkuji za odpověď! 🙂

u první jen kdo sbírá FJI, ta druhá zejméha pro začínající, ač je mnohé z ní již neplatné
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Na konci prázdnin by měl jít do tisku Numismatický sborník věnovaný jagellonskému jubileu, který bude obsahovat i některé příspěvky z této konference (a řadu dalších zajímavých studií k jagellonskému mincovnictví). Bude to číslo 30/1.
Jinak také existuje "sborník abstraktů", který účastníci konference dostávali. Ten je k dispozici i v PDF.

Mohl bych Vás kolego tedy poprosit od odkaz kde by bylo možné abstrakty stáhnout a popř. o info, od kdy by měl být samotný sborník k sehnání?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.