Zaregistrován
25. 11. 2018
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o vyjádření, zda je u přetisku známky rozdíl
v její ceně, když šikmý přetisk směřuje u prvého exempláře známky zdola nahoru (směr zleva doprava) a u druhého shora dolů. Nalezl jsem to u známky Zambezia 2 1/2 reis s přetiskem 130 reis a Republika. Přetisk Republika je u této známky na stampworld.com i na colnect.com zobrazen jen v poloze zdola nahoru, u mého kusu je přetisk shora dolů. Děkuji
Zaregistrován
21. 7. 2007
Bez fotky se nedá odpovědět.
A pokud se zeptám, zda jde o lisabonský nebo lokální přetisk, asi také nedostanu odpověď.
Zaregistrován
25. 11. 2018
Dobrý den, pro lepší představu posílám fotografii zmíněné známky. Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
Podle tvaru přetisku jde o lisabonský přetisk.
Pokud jsem správně pochopil katalog, je lisabonský přetisk u této hodnoty takto správně, tj. šikmo shora dolů.
Lokální přetisk (má jiný tvar písmen a existuje běžně v barvě zelené, vzácněji v barvě červené) je u této hodnoty stejný jako u ostatních známek emise, tj. šikmo zdola nahoru.
Zaregistrován
25. 11. 2018
Dobrý den, děkuji Vám za podrobnou odpověď.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Nie je to táto známka?
https://colnect.com/sk/stamps/stamp/183306-Overprints-Zambezia-Portugalské_kolónie_a_územia_v_Afrike
-s-
Zaregistrován
25. 11. 2018
Dobrý den, ano, je to ona. Záhadným způsobem jsem ji přehlédl. Děkuji Vám za upozornění.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Zdravím, mám na vás prosbu. Tento certifikát má fotku známky která se mě zdá jiná než ta známka která je nabízena u tohoto certifikátu. Dívám se na spodní linky přetisku kde horní linka začíná na jiném místě u velkého písmene P, a jakoby ty linky byly posunuté výše než na známce u certifikátu. Jaký na to máte názor. Nebo je známka focená z jiného úhlu a jen se to zdá? Nevím. Děkuji za radu.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Podľa mňa to nie sú totožné známky.
-s-
Zaregistrován
12. 6. 2012
To jsou dvě různé známky. Není nad čím dumat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.