Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
30. 12. 2011
zdravím ,vedel by mi niekto bližšie určit tuto mincu. nemožem ju nikde dohladat
dik
Obrázky:
Zaregistrován
28. 5. 2012
Zaregistrován
20. 8. 2007
parvus Václava II. - nejsou vidět opisy. Buď ražen na menší střížek, nebo (spíše) lehce ořezaný.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Aký zvláštny opis. Nedarí sa mi ho vylúštiť.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Opis je v pořádku WLADISLAVS SECVNDVS.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Celkom pekný flútek, takmer s kompletným levom. Škoda, že tieto malé tmavé mince nedokážem lepšie vyfotiť. V skutočnosti je oveľa krajší.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
mas pravdu, to je hezkej kousek - vetsina si asi umi predstavit, jak v realu vypada. pri foceni zkus nasvitit jemneji (at nejsou ostre prechod a velke rozdily - zkus klidne i denni rozptylene svetlo), neotevirat tolik clonu (klidne co nejvic zavrit) a spis dej delsi expozici. nejspis fotis na automatiku a nastavuje se ti tam zbytecne vysoka citlivost (=velky sum). to je to "ISO". fot klidne na 100 nebo 200. pokud fotis se stativem, delsi expozicni cas neni problem a nemusis to honit otevrenou clonou a vysokou citlivosti. to vse je na ukor hezke fotky, ale pri foceni z ruky to jinak nejde.
Zaregistrován
4. 10. 2020
Všem přeji šťastné a veselé prožití Vánoc a hlavně bohatou numismatickou nadílku😃
Obrázky:
Zaregistrován
4. 10. 2020
Všem přeji v novém roce mnoho nových středověkých koleček😃
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ahoj, mám tu jeden běžný kruhový peníz Jiříka a na rev. mi přijde že jsou zbytky ražby jiné mince. Je to možné? Neviděl jsem u těchto minci žádné přeražby, nebo je to prolézají lev z aversu?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.