Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
17. 11. 2006
To není pravda ani náhodou, dopisů je tak mizivé množství, že se nemůže v žádném případě dostat na všechny sběratele. A to nemluvím o nějakých unikátech.
Zaregistrován
7. 6. 2010
tak z daneho obdobia z 1850 a neskor to ano, je samozrejme, ze dopisy rychlo zmiznu a sa predavaju za vyssie ceny, kazda celistvost je prakticky unikat
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
17. 11. 2006
Já si stejně myslím, že nás tady Evropa 1 balamutí, protože například po Veronských padělcích, i když ne na dopisech, by sběratelé sáhli všemi deseti.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Dopisů ve své podstatě málo není. Jen v poslední době se objevuje tolik zajímavých věcí, které se dříve neviděly.
Musíte si také uvědomit jeden základní fakt. V padesátých letech dělali komunisté v církevních úřadech "pořádeků a do sběrných surovin se dostalo mnoho dopisů, které zachránili jejich zaměstnanci, kteří byli tak chytří a začali se filatelii v této formě věnovat. Některé adresy bývalých úřadů jsou známé a tyto dopisy se objevují zcela běžně.
To, že je některých rarit málo, to je přeci zákonité. Pak mohou uspokojit pouze část zájemců.
To samé ale platí v každém sběratelském oboru. To ale nahrává tomu co jsem napsal. Tedy, že je to úkol na několik životů.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
V poslední aukci Dorothea bylo několik dopisů a docela dost samostatných známek. Neříká něco tato enormní nabídka?
Abych Vás balamutil, to nemám zapotřebí, ale jestli máte zájem, seznámím Vás s obchodníkem, který v Rakousku obchoduje a s ním si můžete vyjednat několik padělků. Jistě bude rát, že narazil na někoho, kdo má o tyto "rarity" zájem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Zde máte odkaz ńabídkové záplavy padělků. Mohl jste si nějaký koupit v aukci, nebo dodatečně neprodané kusy.
Zaregistrován
4. 6. 2015
Dobry den,
vdaka za radu. Videl som na par aukciach oznacenu 10kr ako 156z ...to je oficialne oznacenie toho sediveho papiera?
Ja som sa rozhodol, ze na zaciatok z kazdej znamky chcem ** aj peciatkovu. Zatial si cez ebay/aukro robim zasoby lacnejsich znamok, aby mal mal nieco na zaciatok. A kedze som nestihol ziadnu jarnu aukciu aspon mam cas nastudovat temu do zaciatku jesennych.
Inak jediny drahsi set co zatial mam je prave emisia z 1910 na vystrizkoch s peciatkou z prveho dna vydania:)
Viete mi inak poradit nejake rakuske aukcie alebo webshopy. Lebo ako som si prechadzal vysledky starsich aukcii na ceskych portaloch, tak ponuka rakuskych znamok bola velmi obmedzena.
Zaregistrován
22. 10. 2010
Pro Evropa1: ja tedy nevim, kde se pohybujete, ale ja jsem jeden Veronsky padelek 30c objevil a mohu potvrdit, ze byl okamzite prodany za velmi slusnou cenu 2000,-€ a to jeste memu dobremu znamemu. Pokud bych to prodaval jinemu, tak bez problemu za 2500,-€ bych to udal.
co se tyka variant papiru, odchylek, DV,... mam za to, ze jste asi opet mimo. Vy tu stale razite nazor, ze sberatel je pouze ten, co sbira celistvosti, ostatni je odpad. No jsme rad, ze jsem tim odpadem, ale reknu vam, hodne moc me to bavi :-)
nic ve zlem, ale to je zase muj nazor.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Evropa1 napsal/a:
Sběratelství se věnují již více než dvacet let a jak sleduji, dlouhodobí sběratelé nechtějí mít s těmito internetovými aukcemi nic společného. Proč ti zkušenější těmto aukcím nedůvěřují a naopak?
No nevím, jak kteří. Já nakupuju téměř výhradně na ebay příp. od kontaktů z eBaye. A určitě nejsem začínající sběratel. 🙂
Jak chceš jinak sehnat věci ze zemí, které se v republice málo (pokud vůbec) vyskytují a pokud ano, tak jsou výrazně dražší než na eBay.
A nejsem sám, znám mnoho sběratelů, kterým se podařilo koupit na eBay kousky, které nebyly jinde k mání.
Proč někteří sběratelé těmto aukcím nedůvěřují, třeba proto, že sbírají oblast s velkým výskytem padělků velmi vysoké nebezpečnosti a nebo nejsou takovými experty, aby poznaly i jiná falza či dodělané dopisy,...
Zaregistrován
22. 7. 2011
To, že něco nejde sehnat u nás, to ještě neznamená, že to není v dosahu. Co například vídeňští obchodníci? Ti mají úplně jinou nabídku, než známe u nás a Vídeň je za rohem (z Prahy čtyři hodiny vlakem). O nabídce zahraničních aukcí netřeba diskutovat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.