Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
6. 2. 2009
Chudák Wyxor, chcel len pokecať o známkach, a kam to dospelo.......
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
26. 7. 2007
:mrgreen: 😆
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
12. 10. 2010
Myslel jsem to jinak.
Kolik vyšlo za posledních 3 až 5 let článků s tématikou klasického Rakouska, respektive kolik je aktivních autorů na toto téma? Pelikán, Kopřiva a možná Hirš?
Kolik bylo vystaveno exponátů na soutěžních výstavách, které se zabývaly "starým" Rakouskem? Vzpomínám si na čtyři.
I tohle může být transfer informací. Nemyslím to zle. Ale tady je velký nepoměr např. s porovnáním s Hradčany. Samozřejmě asi je i mnohem více sběratelů ČSRI.
Zaregistrován
22. 7. 2011
V tom s Vámi naprosto souhlasím, ale položme si otázku, kolik začínajících sběratelů má zájem o informace z historie? Možná, že více je těch, kteří je nepovažují za důležité a chtějí se stát pouze sběrateli, tedy shromažďovateli něčeho, o čem toho moc neznají a především rychle.
Patrné to je například v numismatice, kdy se objevují na aukcích noví dražitelé, ale jejich jedinou devizou je vyšší finanční konto, kterým disponují. Jinak o numismatice nic nevědí. Pak nakupují za nesmyslné peníze, aníž by byli seznámeni s cenami, s pohledem na zachovalost atd. Prostě nálada preferuje období XY, je to moderní a kdo to nesbírá není inn. V numismatice vychází poměrně hodně článků v NL (které odebírá 2500 členů), ale některé si najdou pouze pár desítek čitatelů, kteří je jsou schopni pochopit.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 11. 2006
Evropa 1, já bych se ještě vrátil k tomu, jak jste psal, že kolega shání tříbarevnou frankaturu 1 + 2 + 3 a nezajímají jej barvy a ani typy. Ono je to jeho omezení prostě dáno tím, že musí brát to, co je. A pokud by si měl ještě připlácet za více ceněné barevné odstíny a typy - asi by se nedoplatil, pokud by vůbec tuto kombinaci na celistvosti sehnal. Oproti němu má sběratel jednotlivých známek obrovskou výhodu, ve své sbírce totiž ty barevné odstíny a typy může mít všechny. A celistvost si dá do sbírky už jenom jako třešničku na dortu.
Zaregistrován
23. 2. 2009
No dost pochybuju, že bych něco sehnal ve Vídni u obchodníka. Neměl jsem na mysli staré Rakousko, ale třeba indický stát Travankor či nějaký pěkný kolek a/nebo třeba nějaký zkusmý tisk.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já jsem kdysi takovou třešničku na dortu měl.
Jednalo se o tržní listinu ofrankovanou 1 krejcarovou známkou v odstínu červenohnědooranžová. Známka byla luxusní se všemi nadstandardně širokými kraji, odstín barvy jasný. Tržní listina byla naprosto čistá, razítkovaná v menším poštovním úřadu (razítko luxusní, naprosto celé čitelné a pouze přes menší část známky). Tato celistvost byla dražena v jedné větší aukci. Zájem žádný a já jsem dodatečně tuto věc koupil za vyvolávací cenu. Tato listina měla fotoatest od Ferchenbauera, který byl z její zachovalosti ve všech směrech nadšen a cenu stanovil na 3000 €. Já jsem na trhu za tuto velmi zajímavou věc zaplatil 18% Ferchenbauerova odhadu. Léta plynula a já jsem se rozhodl tuto sběratelskou část opustit a věnovat se dále pouze numismatice. Na řadu prodeje přišla i tato celistvost a jaké bylo mé překvapení, když jsem se jí i přes její zajímavost a téměř unikátní zachovalost nemohl zbavit. Náhodou jsem se v Praze seznámil se sběratelem, který dělal regionální sbírku a do jeho sbírky patřil i poštovní úřad, kterým byla tato tržní listina orazítkována. Stejně ale trvalo měsíc, než jsem ho "ukecal." I tato pouze 18% cena katalogu se mu zdála naprosto zbytečná, když měl zájem pouze o razítko. Asi by spíše přivítal stejnou tržní listinu, se stejně luxusní známkou, ale s laciným barevným odstínem, kdy by zaplatil pouze třetinovou cenu. A to jsem měl štěstí, že jsem náhodou na tohoto člověka narazil, protože jiní sběratelé, kterým nešlo o razítko argumentovali slovy: "Vždyť je to pouze jednobarevná, jednoduchá frankatura."
Tak to je také jedná má zkušenost s barevným odstínem známky na celistvosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
To chápu, ale já mám například přehled o všech relevantních numismatických aukcích po celém světě a snažím se dražit všude možně. Možná jsou i stránky, kde je seznam konaných filatelistických aukcí.
A co dát si u některých obchodníků poptávku? Když vidí zájem, snaží se, navíc mají kontakty po celém světě.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Dosť odvážne tvrdenie.....
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.