Zaregistrován
24. 3. 2010
Videl som už všeličo, ale takéto kombo vidím určite prvýkrát. Paráda...🙂
Inač, tvar štítu na Ferdinandovej strane mi viac pripomína štít z Rudolfových denárov.
Predpokladám, že vrchné aj spodné razidlo neboli vyrobené súčasne, ale s určitým časovým odstupom, keďže pre každé razidlo bola evidentne iná predloha.
Zaregistrován
25. 3. 2009
Mňa pri tomto napadá, taká otázka: ako dlho po smrti panovníka ešte platili jeho mince??
Zaregistrován
1. 8. 2010
striebro malo stále cenu, niekedy ale obeh starých mincí panovník zakázal, ale nie vždy sa to dodržiavalo. Skôr ich stiahla mincovňa ak to bolo kvalitné striebro a vyrazili mince s nižšou rýdzosťou. Prípadne sa kvalitné mince vyviezli do Poľsta a tam vyrazili raztoľko mincí 😁
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
predne prosim, nepouzivejte spojeni "se zbytky postribreni", pokud neni provedena dostatecne prukazna analyza. mince muze byt pocinovana (coz se v pripade prave uherskych falz delo dost casto). pokud zustala zachovana intermetalicka faze, muze se to klidne tvarit "stribrne" a pritom tam zadne stribro nebude. take se muze jednat o bily bronz.
co se tyce platnosti minci, hezkou ukazkou je napr. v soucasnosti pomerne "aktualni" oskovicky poklad](http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/za-tricetilete-valky-zakopal-na-zlatniku-mince-muzeum-vystavi-boskovicky-poklad.html). Ac ulozen za tricetilete valky, jsou v nem i grose a jejich dily (parvy, bile penize) - tyto mince byly stale soucasti obeziva:
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Jeden Žigmund...
Obrázky:
Zaregistrován
25. 3. 2009
jeden Maximilián, veľmi vydarené falzum so zachovalým pokovením
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
17. 1. 2014
Tiež pridám niečo nové - Matejov denár - rok sa mi nepodarilo rozlúštiť 😕
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Přidám dukát Pohrobkův.Váha 2,56 g.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 2. 2012
jeden M. Korvín fotka tu už bola len nie v takejto kvalite 😎
Obrázky:
zlatak ešte ma len niekde čaká
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.