Zaregistrován
15. 7. 2007
jasne, i novodoba, rekneme, ze leopolda jeste ano (toho bych pak s dovolenim presunul na dula77), mladsi uz ani ne, pokud to nejsou zlatniky FJI nebo korunova mena (viz vyzva v prislusne sekci FJI).
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám tu jedného Maximiliána, podľa opisov by som povedal že typ ako Huszár 992, samozrejme je to len orientačné. Razba inak veľmi dôveryhodná, až na rok. Metrológia: 0,40 g; 15,40x14,76 mm. Ak by bol záujem, väčšie foto mám k dispozícii.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
25. 4. 2007
Archy, prosím zašli väčšie foto, ešte jedna otázka, súhlasíš so zverejnením?
Zaregistrován
20. 8. 2007
ještě jeden Maxmilián II., s posmrtným datem 1577, zřejmě jako Hus 993, K - B
(data poslána mailem)
Obrázky:
Zaregistrován
25. 4. 2007
Jacx, vydarené falzum. Pokiaľ bolo pokovovanie celé, určite bol problém ho rozoznať od originálu.
Vďaka za poslané informácie.
Zaregistrován
15. 7. 2007
jj, toto je prave dulezite si uvedomit. vetsina lidi dneska opovrzlive mavne nad takovymi falzy rukou. oni to opravdu nejsou kousky v razebnim lesku a mnohdy jsou fakt i hnusna (az jsou pekna). a tak nejak to vede k tomu, ze si o tech lidech, kteri je prijimali, mame tendence myslet, ze byli hloupejsi a mene pozorni, nez ve skutecnosti byli.
rada z tech falz byla na velmi vysoke urovni, casto, byt s opisovymi chybami, tak obrazove verna velmi dobre. a hlavne - pokovena opravdu tak, ze byste nepoznali nic ani dnes. na tom vsem je nejvtipnejsi, ze mam napr. v ruce falzum nejmenovaneho penizu z 15. stoleti se 100% dochovanym pokovenim (podotykam nestribrnym), ktere jsem jako originalni minci koupil a ktere rukama par numismatiku jiste proslo a teprve po nejakych 2-3 letech, co mi neco "tam kdesi vzadu v hlave" vrtalo, jsem ho vzal na analyzu a nestacil se divit. tolik na obhajobu jak falz obecne, tak i lidi, kteri s nimi prichazeli do styku v dobe jejich platnosti. verte, ze bylo mnohem tezsi poznat, co je a co neni prave, nez mame v soucasnosti tendenci si myslet a v pripade, ze mince byla napodobena dostatecne verne (ci snad dokonce pochazela z oficialnich razidel), by se nechala bez obtizi za stejnych podminek napalit i vetsina z nas v soucasnosti.
Zaregistrován
28. 2. 2012
Zaregistrován
28. 2. 2012
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.