Zaregistrován
15. 7. 2007
ani jedno nemusi byt nutne falzum. to prvni je zrejme Vladislav, je tam patrna hlava a letky orlice a snad i kousek napisu WLADI...
Zaregistrován
10. 6. 2006
oliver napsal/a:
... na tom vsem je nejvtipnejsi, ze mam napr. v ruce falzum nejmenovaneho penizu z 15. stoleti se 100% dochovanym pokovenim (podotykam nestribrnym), ktere jsem jako originalni minci koupil a ktere rukama par numismatiku jiste proslo a teprve po nejakych 2-3 letech, co mi neco "tam kdesi vzadu v hlave" vrtalo, jsem ho vzal na analyzu a nestacil se divit.
Máš foto? Zaujímavá vec, ak môžeš podeľ sa s nami, osobne som veľmi zvedavý.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nedáme po vzore grošákov súťaž o najkrajšie/najzaujímavejšie uhorské falzum? No a podľa tradície víťaznú mincu pribijeme hranatým klincom na pranier. 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
klidne, ja jsem pro, a klidne muze kazdy nanominovat napr. max. 3 ks a ne jeden🙂 akorat to pribijeni bych jeste mozna zvazil😋
Zaregistrován
24. 3. 2010
Fajn, takže pridávam falzum č.2 (Mária) a č.3 (Vladislav Jagelovský).
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
To je tvoja parketa, veď si tu moderátor. 😉 Potom budeš mať tú česť pranierovať víťaza 🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
nic nas netlaci, dejme 14 dni, tj. do nedele 22.6. do 22:00.
Zaregistrován
25. 4. 2007
super, už je všetko OK, šikovní chlapci😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
takze i ja pridam tri falza, cisla 4-6. zamerne do souteze nezarazuju jedno pekne falzum z 12. stoleti, ktere bude doufam publikovano v dalsim Denariu a byla by skoda prozrazovat vic, nez je nutne.
soutezni falzum c. 4 je saracensky denar, pekne je, jak je na casti strizku patrne pokoveni a na zbytku jiz podkladovy material strizku. analyzy udelane zatim nejsou.
falzum c.5 je denar Matyase Korvina. o dvou falzech Korvina jsme ted meli clanek v Denariu, obecne jsou to mene casta falza (v porovnani s Habsburky). zachovalost sice neni uplne idealni, ale v realu vypada celkem slusne a mne tesi.
falzum c.6 je Zikmunduv denar, velmi pravdepodobne pocinovane falzum s peknou ukazkou podpovrchove koroze spojene s castecnou delaminaci pokoveni.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.