Zaregistrován
23. 10. 2006
Príspevok o Painite v mineráloch je už cca 2 roky a cena za karát vybrúseného sa pohybovala niekde okolo 50 tisíc USD.
Ku tomu Tvojmu Painite Vita len môžem blahoželať.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
27. 6. 2013
to grofik : no tak to teda je cena takříkajíc mimo moje chápání😲😆
já teda broušenejm kamenům absolutně nerozumím a ani se tomu nevěnuju.
Zabývám se výhradně minerálama v přírodním stavu, takže se v cenách broušenejch kamenů absolutně neorientuju .
- vybroušenej painit jsem ještě nefotografoval ale měl jsem možnost před několika lety pracovat s unikátem, kde dva krystaly painitu byly na matrix a krystaly byly složeny do tvaru písmene V - krystaly byly na délku cca ke 2cm ale nebyly v gem kvalitě(čistě sbírkový mineralogický vzorek) a i tak ta suma byla kolem 70 tisíc Kč . Painitů jsem fotil několik ale nepamatuju se , že by co se týká gem kvality byl nějaký větší než 8mm a některé byly tak drobné že je člověk spíše tušil než viděl 😆
Zaregistrován
27. 6. 2013
Akvamaríny z legendárního ložiska Hutag Ull Ord, Mongolsko.
Tyto kameny se vyznačují naprosto fantastickou jemnou modrou barvou (nebeská modř).
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
Safír, lok. Jizerská louka, Česká republika.
Rozměr krystalu 6x2,5mm
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
Spinel, Mogok, Myanmar
rozměr krystalu 5x5x4mm
Obrázky:
Zaregistrován
9. 7. 2013
To: Vita
"Akvamaríny z legendárního ložiska Hutag Ull Ord, Mongolsko.
Tyto kameny se vyznačují naprosto fantastickou jemnou modrou barvou (nebeská modř)."
...a co je na tom pro Evropu historicky de facto neznámém ložisku "legendární"??
a pod pojmem "fantastická" barva akvamarínu jsem už viděl a dokáži si představit i barvu mnohem lepší, např. barvu (a gem. kvalitu - čistotu) akvamarínů Nigerijských, Mosambických...
ale možná se pletu...
Zaregistrován
9. 7. 2013
akvamarín - Mosambik, cca 4 x 1 cm, asi 7 gr. - gem kvalita v celém objemu, a ta barva ...
Obrázky:
Zaregistrován
27. 6. 2013
to KPT:
> napsal/a:
..a co je na tom pro Evropu historicky de facto neznámém ložisku "legendární"??
Zaregistrován
27. 6. 2013
to KPT:
napsal/a:
...a co je na tom pro Evropu historicky de facto neznámém ložisku "legendární"??
Zde trochu více a obšírněji o ložisku Hutag Ull Ord
http://csga.wz.cz/clanky/hutag.html
napsal/a:
a pod pojmem "fantastická" barva akvamarínu jsem už viděl a dokáži si představit i barvu mnohem lepší
....no barvu maj skutečně pěknou a musím říct, že na denním světle mají skutečně barvu hodnou označení "nebeská modř" ale pochopitelně je to subjektivní vjem . V předchozích odkazech je celkem dost dalších fotografií akvamarínu z tohoto ložiska a je jasný, že né každej je perfektní ale barvičku maj dle mého názoru krásnou .
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.