Zaregistrován
23. 10. 2006
Korunka, taká maličkosť a akú radosť dokáže spôsobiť...
Dúfam večer berieš na nočný stolík?😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
28. 6. 2008
To ne, ale než jdu spát, jdu se na něho podívat 😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
A protože v poslední době žiju turmalíny, které mne momentálně hodně uchvátily, tak jsem si koupila další vzoreček elbaitu "vodního melounu". Uvnitř opět růžový krystal a kolem zelený vnějšek.... já ty turmalíny prostě miluju 😆
Je to opět maličký drobeček za pár korun, jenže jsou tak krásné, nemohla jsem odolat. Je to krystal, na který narůstá další krystal...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Další naprosto úžasný miláček do sbírky... no nejsou boží??? Píšu miláček, protože stály pecku a druhý holt půjde.... ale, no, nejsou úžasný?
Paprok Afghanistán, 11ct a 5ct.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
... tak zase nějací mazlíci...
turmalíny:
Indigolit- není sice čistý, ale je to hezký velký kámen
a estetický elbait z Afhanistánu...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak jak to tu pozoruji, elbaity sbírám jen já 😆 😆
Ale copak jde odolat, když jsou tak krásný? 😃
Co kus, to originál a ty barvy....
- zelený elbait s růžovou špičkou prorostlý v křemeni (miluju tyhle hříčky přírody...)
2.krásný ukončený růžový elbait s tmavým zakončením - neuvěřitelný vzorek tmavě zeleného elbaitu přecházejícího do krásné růžové, má pouze tři prasklinky, takže vhodný k broušení, ale nedám..... 😆 musí zůstat takto krásný... brousit se nebude 😆
- krásná drůzka světle fialových elbaitů se zelenou špičkou....
Omlouvám se za kvalitu fotek, foceno mobilem...
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Máš to pekné korunka.
Ja dávam prednosť surovine ktorá je vhodná na šperkárske použitie, svoju zbierku cca desať rokov nazad som väčšinou podaroval.
Prevládali lokality Slovenska, niečo málo Morava, torzo zbierky boli vzorky drahokamov zo sveta.
Držím palce v zhromažďovaní " Tvojich pokladov".
Zaregistrován
28. 6. 2008
Moc děkuji :-)
Zaregistrován
23. 10. 2006
Ružový diamant stiahnutý z akcie z Christies bol údajne ukradnutý majetok.🙄
13,15-karátový, intenzívne ružový diamant stiahnutý z nedávnej aukcie Christies v New Yorku bol údajne súčasťou podvodu zahŕňajúceho šperky v hodnote približne 90 miliónov dolárov.
Smaragdovo brúsený kameň, ktorý mal pri predaji 6. decembra odhad až 35 miliónov dolárov, bol pred aukciou náhle bez vysvetlenia stiahnutý. Súdne dokumenty, ktoré odhalila Court Watch, však odhalili, že ružový diamant bol v skutočnosti ukradnutý bohatému občanovi v katarskej Dauhe.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
.. krásný... ten tak mít :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.