Zaregistrován
24. 3. 2010
No, toto celkom sedí, zatiaľ asi najpravdepodobnejší scenár. 🙂
Zaregistrován
10. 3. 2009
Nemôže to byť nepodarené dobové falzum z billonu ?
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 11. 2010
Fidzi (272) vybral tú časť, ktorou som "veľmi rozvážne" naznačil, že je to asi falzum. Sú tam jednoducho zvláštnosti, ktoré by v mincovni nevznikli - ak by to bolo 1599, tak by sa určite nezmýlili s menom panovníka. Tie číslice sú oveľa improvizovanejšie, než tie na snímke Kučera (270). Kolopis s menom Ferdinandus je tak neštandarne rozhádzaný - nesedí na pomyselnej linke (resp. kružnici) - niečo také sa na kremnických razbách v polovici 16. storočia proste nedá nájsť a napokon ten erb je síce slušný, ale keď si pozriete erby z oficiálnej mincovne KB tak sú ako "rezané laserom", tento je taký "zmäknutý" mierne deformovaný. Sú tam aj ďalšie "kompozičné" nedostatky, ktoré kremnické denáre nemávajú - sú to také drobnosti ako "prázdnota" v priestore za G - bodka - letopočet. Inak slušná práca. Samozrejme, je to len môj dojem podľa fotky.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tu ho máte ešte raz, aj Jezulátkovi rovnako "veje háro"...😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Zaregistrován
10. 6. 2006
Kúpil som si jeden celkom slušný denárik, typ Huszár 935 typ s bodkami miesto kvietkov v opise.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2008
Dostal sa ku mne jeden, aspoň podľa mňa, zaujímavý denár Ferdinanda. Myslím si, že to je typ s rovným štítom. Unger uvádza, že aj ročník 1532 sa vyskytuje s rovným štítom a nie je až tak bežný.
Čo sa myslíte je to rovný štít alebo nie? Škoda, že je minca mierne ohnutá, ale tak či tak tento typ nevídam často okrem teda ročníku 1527.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
myslim ze je, skoda ze je tusim trochu prehnuty inak pekna minca, kompletny mincovy obraz a urcite vyzera inak ako bezny hruskovity Ferdinand
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Mišo aj na to zvlnenie pekná minca,pridám jednu v horšom stave ale zobral som ju len preto že ježiško má len jedno oko,čo so mi dosť páči.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.