Zaregistrován
26. 8. 2012
Nádhera,moc pěkně se mu ho povedlo rozbalit..😲
Zaregistrován
23. 12. 2015
To je tak trochu to , o čem jsem v „Nálezy detektorem“ před pár dny psal .Věcem , které se dostanou do ornice hrozí právě orbou výrazné poškození , potažmo zničení .A žádný detektor nejde pod ornici , pokuď tam není zakopaný …tank :- ) .Proto mě osobně nadšenci s detektorem nevadí .Myslím , že kdyby tento dukát zasáhla ještě jednou radlice , tak by to byla už jen vzpomínka na dukát …A nálezce má respekt na druhou , jak si šikovně a citlivě s narovnáním poradil..
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak ona ta rulička mohla být vytvořena záměrně. Zlaté mince se takto nacházejí často srolované. Údajně se takto upravovali mince darované při křtu a následně nošené na krku navleknuté na provázku.
Zaregistrován
23. 12. 2015
Možné to je .Ale i tak hrozí věcem v ornici nebezpečí až skoro jistota zničení .Před několika desetiletími mi ukazoval známý archeolog středně paleolitické nálezy získané povrchovým sběrem ze severních Čech, byla to tenkrát nová lokalita na které se oralo ne více jak 20 let…No kamenné nástroje , které zde ležely přes 200 000 let a byly do té doby neporušené sice orba dostala na povrch , ale vlastně na skoro každém byl už recent a mnohdy několik. Co vydrželo statisíce let v pořádku bylo během vlastně chvilky poškozeno a časem bude víceméně zničeno…. Prostě u mne , pokuď nejsou detektoráři rabiáci a zloději , mají sympatie… :- )
Zaregistrován
27. 4. 2015
Určitě smotaný úmyslně.
Taky jsem našel ale ten byl teda smotán hodně precizně.Dalo práci s ním hnout,pak už to šlo dobře
Zaregistrován
12. 6. 2012
Detektoráři nejraději hledají na neoraných tvrzištích a hradech. Jistota desetinásobku.
Zaregistrován
9. 12. 2018
Pánové, s tím hledání na neoraných tvrzištích a hradech se malinko mýlíte. Tyto lokality byly vytěženy ještě před masovým rozšířením detektorů. Hádejte, kdo to tam vyluxoval?
Zaregistrován
27. 4. 2015
Tak povídej.Nerad hádám :-)
Zaregistrován
10. 3. 2009
Predajca tvrdí, že je to kontramarka mesta Gdaňsk, ale ja to tipujem na neznámu partizánsku skupinu operujúcu v okolí Trenčína.😃
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.