Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
12. 2. 2011
Trochu otřelý Ferdinand😆 na posouzení.
Všem znalcům předem děkuji.😞
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Nektera rozdelovaci znamenka jsou nejasna ale pokud se dobre divam tak ve vnitrnim licnim opise vidim pred PRI dvojici tecek - dvojice velkych krouzku nebo krouzku a trojuhelnicku se mi zda nepravdepodobna, takze nejpravdepodobneji dle Chvojky lic T9. Na rubu znamenko pred letopoctem je necitelne, mohla by tam byt dvojice tecek (a) nebo dvojice velkych krouzku (b), pripadne i trojice malych krouzku (c). V tabulce znamych kombinaci razidel lice a rubu uvadi Chvojka k lici T9 razidla rubu typu a nebo b. Takze grosik bych videl nejpravdepodobneji typu T9/a nebo b.
Zaregistrován
31. 7. 2007
Tak jsem si v předsálí Aurei udělal trochu radost.
Myslím že zajímavý nedatovaný groš Ferdinanda GRATIA. Chvojka ale tuto variantu aversu nezná a revers je vlastně kombinace p a q varianty. Určil jsem ho správně? 😉
Obrázky:
Zaregistrován
17. 8. 2011
Mohu poprosit o určení, pokud to bude jen trochu možné. Děkuju.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Bohuzel na grosiku nejsou uplne zretelna rozdelujici znamenka na aversu. Pro blizsi urceni dle Chvojky to chce zjistit zda je mezi FERDINANDVS PRIM jedna tecka nebo dve nad sebou, a take je-li jeste neco za BOEMIE (nic nebo jedna tecka, dve tecky nad sebou, pripadne dva krouzky nad sebou). Revers je jasny, letopocet 1534, typ reversu a. Ocas lva je typu K.
Zaregistrován
16. 2. 2012
Tento groš je velmi zajímavý, zejména rubní strana. Aktuálně připravuji do Num. sborníku studii o razidlech nedatovaných pražských grošů a příslušné razidlo nemám v evidenci. Docela bych stál o kvalitnější foto a souhlas s publikováním. Lze? Díky Tomáš Smělý.
Zaregistrován
3. 11. 2010
Zdravím vespolek,pomůže mi někdo s určením tohoto grošíku? Rád bych věděl,zdali je to běžný,nebo něčím zajímací kousek. Děkuji velice.
Obrázky:
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Zaregistrován
14. 10. 2008
Co tam je za letopočet? Nejsem schopen to rozluštit.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
3. 11. 2010
Zaregistrován
23. 11. 2010
1548 (?)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.