Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
pekne. takova mince by mne potesila. a foceni je v poradku, myslim, ze za takovou fotku tu jeste nikdo vynadano nedostal😃😃😃
Zaregistrován
31. 7. 2008
Rub je na Ferdinanda slušný, tiež by som s ním nepohrdol 😉 .
Gratulujem
Zaregistrován
6. 11. 2010
Taky sem s dovolením jeden grošík vložím, po dlouhém vyčkávání jsem konečně šel i do Ferdinandova PG, který mi doposud chyběl, holt jsem nějak nebyl s tuzemskou nabídkou spokojen - buď groše pěkné a předražené nebo levné a hnusné...
Nakonec se mi podařilo sehnat u západních sousedů tento, myslím slušný kousek za rozumnou cenu...
Chvojka av: C14, rv: b, ocas K.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Za zmínku možná ještě stojí to zmršené M, které se v podstatě slilo do písmene N ve slově PRIM.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Dnes mi došel tento groš od Nevařeného z koresp. aukce. Ani jednu stranu se mi podle Chvojky nepodařilo dohledat. Groš bez letopočtu, typ gratia a dál nevím. Opis Ferdinandus Primus, mezi slovy patrně nedoražené dva kroužky, je tam vada razidla.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Hmm.. Avers asi opravdu nebude popsaný ve Chvojkovi, revers je varianta f.
av:
(zn.č.3) FERDINANDVS (?) PRIMVS
(zn.č.6) DEI : GRATIA (zn.č.6) REX : BOEMI
rv:
(zn.č.20) GROSSI (zn.č.6) PRAGENSES
Zaregistrován
23. 11. 2011
díky, jen u té značky na reversu, kterou jsi určil jako č.20 nejsou ještě tečky nad sebou ale před a za touto značkou. Vlastně těmito tečkami začíná a končí opis.
Zaregistrován
9. 11. 2012
Poprosila bych zdejsi o urceni 2 Ferdiku, nemam ho jeste moc nastudovaneho tak prosim i o cenovou orientaci, at vim jestli jsem zase nepreplatila, ale uz sem nevydrzela a ve sbirce jsem ho proste chtela mit, nj😞🙂
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Takže.. dle Chvojky..
1) Groš s letopočtem 1541
Avers - před FERDINANDVS je co za znaménko? Protože mi to zde nepřijde jako pětilístek, ale jako dva křížky.. Jinak by byl avers asi typ 8-9 podle znaménka mezi FERDINANDVS a PRI - budou zde spíš kroužky takže 9, koruna královská.
Revers a, lev K.
2) Groš bez letopočtu typ GRATIA
Avers - T50, koruna císařská.
Revers - j
Zaregistrován
9. 11. 2012
Hurley tady davam detail, vypada to spis na dva trojlistky nad sebou (ale nevim jestli takove znamenko vubec Chvojka zna)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.