Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
14. 3. 2008
já to asi nezvládnu protože jsem si nikdy nemyslel že budu mít ferdu tak ani nemám na něj literaturu(což ihned napravím) jen si myslím že je to Kutná Hora první datovaný rok 1533.jestli kecám tak mě berte s rezervou
Zaregistrován
30. 5. 2009
Jedná se o typ Chvojka C2/a-c nedá se přesněji určit. Jinak ocas je typu K
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
20. 8. 2007
skutečně se jedná o první datovaný ročník
a už jsem také šáhl do knihovny
- určení dle LukeH2O souhlasí (blíže to skutečně nepůjde vzhledem k zachovalosti) - jen dodám, že koruna na líci je "královská"
Zaregistrován
16. 11. 2012
Pekny grosik, gratulace k prvnimu do sbirky. Take pridavam k nahlednuti posledni prirustek.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 10. 2012
Zaregistrován
16. 11. 2012
Libi se mi jakou ma peknou patinu, jako by byl pozlacenej🙂 Koupil jsem ho celkem za dobry peniz.
Zaregistrován
30. 5. 2009
Nevím jestli to je fotkou (osvětlením), ale příjde mi, že ta patina je umělá.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
muze byt prava, ale neni problem takovou udelat. s ohledem na nizkou ryzost techto grosu a velkou nepravdepodobnost jejich zachovani v tomto stavu je ale velmi pravdepodobne skutecne umela (jak 95 % ostatnich patin na razbach Karlem IV. pocinaje).
Zaregistrován
16. 11. 2012
Zkusim pak udelat lepsi foto.
Zaregistrován
15. 7. 2007
radi se podivame, ale originalita patiny se z toho zrejme prilis neposoudi. snad mozna pod mikroskopem by se dalo neco rict. nijak bych se tim ale netrapil. vetsina kopanych veci (coz je i vetsina grosu na trhu) je proste cunacky cistena a pak (nekdy) dopatinovavana. myslet si opak by byla vazne naivita.
jedine velmi kvalitni grose (Vaclav II., Jan Lucembursky) se obcas nachazeji ve stavu, ze nejsou cistenim doprasene. zalezi samozrejme i na miste ulozeni etc., ale to bysme se pousteli do zbytecnych detailu (napr. pokud najdete grose Vladislava II. pod podlahou, tak mohou byt velmi pekne).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.