Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
19. 1. 2008
už dlouho se tu nic nedělo, tak dám k diskuzi jednu malou kabinetní záhadu. Dostal se mi do ruky jeden vcelku nadprůměrný bílý peníz Ferdy I. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že rub není hladký, jak by měl být, ale jsou na něm evidentně stopy nějaké ražby..... může to být přeražba z jiné mince ... nebo něco jiného ? ....
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Tak prerazba urcite nejde vyloucit, mozne to principielne je a stat se to mohlo (a o prerazbe cernych penez na bile se napr. vi), urcite to vyslo levneji, nez vyroba celeho polotovaru (i v pripade mince podobne ci stejne ryzosti, resp. stejneho obsahu Ag). Zcela jiste to ale posoudit v tomto pripade neumim.
Zaregistrován
11. 10. 2009
Zdravím. Pomůže někdo určit tohoto Ferdíka 1546? Jedná se o lepší ročník nebo o běžný? Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 11. 2014
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tato varianta PG Ferdinanda I. někde popsána? Konkrétně mi jde o rozdělovací znaménko před slovem GROSSI. V Chvojkovi se tahle varianta u roku 1541 nevyskytuje.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
je tu nějak v této sekci mrtvo, tak dávám na kouknutí nejstarší typ bílého peníze Ferdinanda, s gotizujícím písmem a ludvíkovským lvem
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
to kekule - moc hezký penízek - vypadá to na variantu: Veselý I.a/3
Zaregistrován
23. 8. 2016
Dobrý den, delší dobu sháním pražský groš Ferdinanda I. ve slušném stavu. Neorientuji se v ražbách, poměr stav/cena a proto bych potřeboval poradit. Mohl by mi někdo znalý říci, jakou minimální hodnotu má tento soubor grošu? chtěl bych si nechat tak dva a zbytek pustit, ale nevím, kam až mám jít s cenou, abych moc nepřeplatil. Moc díky za radu
https://aukro.cz/6x-prazsky-gros-ferdinanda-i-6923555848
miroslavkrsiak@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Zdravim zdejsi borce, mohl bych se zeptat zda li to je kutna hora? Bohuzel lepsi fotky nemam. Diky komar
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ano, Kutná Hora, Jáchymovské mají jiný šmrnc!
Zaregistrován
23. 8. 2010
Zdravím,
dlouho se tu nic neděje, tak vložím jeden zajímavý a celkem i hezký grošík.
Jedná se o novou opisovou variantu, kterou Smělý ani CHvojka neuvádí. Náhodou jsem však pročítal článek o nálezu mincí v opci Plchůvky a tento typ groše se v depotu vyskytl. V článku je určen následovně- Smělý XIII. typ , vnitřní lícní opis varianta c/4, vnější c/3, rub c/4. Klobouk dolů před lidmi, který takový nález zpracují a vydají. P.S. lituji jenom nálezce, který se nedočkal řádného finančního ocenění, ale to už je na jinou debatu.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.