Zaregistrován
7. 10. 2006
Kdyby to bylo v 16. stol., tak by se nebylo čemu divit, protože při přechodu z římských číslic na "arabské" číslice byl s nulou problém, neboť u římských číslic nula není a při postupném přechodu na "arabské" číslice si s ní často nevěděli rady a tak ji mnohdy špatně zapisovali nebo ji nepsali vůbec. V této době už by to však neměl být problém, takže je možné, že se na ni opravdu zapomělo, nebo se tvůrce razidla domníval, že mu tam na ní nevyzbylo místo ...
Zaregistrován
17. 1. 2014
:) ta dík - a ja som ho mal stále za Ferdu, asi preto lebo som ho kúpil v konvolute Ferdových denárov
Zaregistrován
17. 1. 2014
ešte jedna špecialitka - letopočet jak zo sci-fi. Už dlho si nad tým lámem hlavu, kolopis je v poriadku okrem písmena N, ktoré z fotky pripomína obrátené D, ale na minci to nesie znaky N s akoby nejakou jamkou v mieste kde je šikmá spojnica medzi nohami, ale oba konce spojnice sú vidieť. Na tej fotke ale nie - minca je celkovo dosť lesklá a blbo sa mi fotí.😕
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ja tam vidím náznaky dvojrázu s pootočením, teda ročník 1633. Som zvedavý, čo povedia ostatní.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Tak jeden roztomilý grošík z dnešního Hradce Králové. I na stolech byly hezké drobnosti...
Obrázky:
Zaregistrován
18. 1. 2010
co koštoval?Je poměrně dost vzácný.Jinak gratuluju!!!
Zaregistrován
23. 11. 2011
Byl v takové krabičce s dalšími mincemi, ani nebyl drahý. Bratislavskou mincovnu ještě neměl, tak jsem rád za první kousek. Ještě jsem sehnal jeden, Rudolfův, tak ho příležitostně vyfotím do patřičné sekce
Zaregistrován
19. 3. 2009
Dobrý den,
stejná mincovna, stejný ročník, 3 rozdílná razidla. Máte někdo ještě další varianty?
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Doma pozriem na svoje. Predpokladám, že ti ide o lícnu stranu s portrétom panovníka. Mám dojem, že tie moje sa odlišujú len rozdeľovacími znamienkami na reverze.
Krásne kúsky...toto sú tvoje alebo sú z nejakej aukcie?
Zaregistrován
19. 3. 2009
Jsou moje, ale možná půjdou do světa...:)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.